Mini quiches met prei en spekjes

mini-quiches-met-prei-en-spekjes

Deze quiches tover je in een handomdraai op tafel. Weinig ingredienten, maar veel smaak. Daarnaast zijn ze ook nog eens vriendelijk voor een kleine portemonnee.

Aantal personen: 3 tot 4

Zet de volgende ingredienten maar op je boodschappenlijstje:

    • 3 vierkante plakjes bladerdeeg (uit een pakje, diepvries)
    • 5 eieren
    • 150 ml room
    • 1 prei (3/4e deel)
    • 150 gram spekjes
    • 70 gram geraspte oude kaas
    • Peper & zout
    • 3 eetlepels gedroogde provencaalse kruiden (uit een potje)
  • Keukengereedschap: cupcake bakvorm met 12 vakken

miniquiche2

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ze 10 minuten ontdooien.

Plaats ondertussen de spekjes in een hete pan zonder olie of boter, en bak ze uit. Laat de spekjes afkoelen op een paar velletjes keukenrol papier, zodat het papier het overgebleven vet kan absorberen.

Snijdt elk plakje bladerdeeg tweemaal door midden, zodat je 4 vierkantjes overhoud. Plaats elk gesneden vierkantje in de bakvorm-vakjes. (Je hoeft de vorm niet in te vetten omdat het bladerdeeg al een beetje vet van zichzelf is.) Prik met een vork voorzichtig een paar gaatjes in het deeg en strooi een er een klein beetje geraspte kaas over.

Snijdt de prei in kleine halve ringetjes. Spoel ze in een vergiet onder de kraan even af, en laat ze goed uitlekken. Verdeel de prei over de vakjes in de bakvorm.

Meng in een kom met een garde of handmixer de eieren, room, italiaanse kruiden en peper & zout (naar smaak) door elkaar. Verdeel het mengsel over de vakjes. Bestrooi weer met geraspte kaas, en verdeel als laatste de uitgebakken spekjes over quiches.

Plaats de bakvorm 25 minuten in de oven op 220 graden. Om te voorkomen dat de kaas aanbrandt kun je de bakvorm de laatste 10 minuten losjes bedekken met een vel bakpapier of aluminiumfolie. De quiches zijn warm het lekkerste, maar kunnen ook koud gegeten worden.

miniquiche3

5 Comments

  1. Pingback: Romige bloemkoolsoep met aardappel - Nest Warehouse

  2. Pingback: Healthy kipnuggets uit de oven - Nest Warehouse

  3. Pingback: Romige bloemkoolsoep met aardappel - Foodie Feest

  4. Pingback: Healthy kipnuggets uit de oven - Foodie Feest

  5. Pingback: Plaatpizza van bladerdeeg met ham, mozzarella en pesto - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge