Matcha bliss balls met kokos en amandel

Matcha bliss balls met kokos en amandel

Matcha bliss balls met kokos en amandel

Een heerlijke gezonde snack vol goede voedingsstoffen! 🙂 Deze fijne bliss balls met matcha zijn ideaal als tussendoortje, bij het ontbijt of voor/na het sporten.

Sinds ik laatst matcha poeder heb ontdekt wil ik het overal instoppen! Een paar jaar geleden maakte ik al kennis met de matcha kitkat welke ik erg lekker vond, maar nu ik thuis een zakje matcha poeder heb ga ik écht helemaal los 🙂 Inmiddels maak ik elke dag een matcha latte als ik thuis kom, een heerlijk genietmomentje.

Ook in deze energieballetjes – ook wel ‘bliss balls’ genoemd – is matcha een lekkere en gezonde toevoeging. Én het combineert super met kokos en amandel. Even in de keukenmachine met wat dadels en je hebt een heerlijke zoete en gezonde snack.

Dit heb je nodig voor de matcha bliss balls:

 • 250 gram gedroogde dadels
 • 15 gram geraspte kokos
 • 15 gram amandelschaafsel
 • 2 theelepels matcha poeder

 

Matcha bliss balls met kokos en amandel

Zo maak je de matcha bliss balls

 1. Stop alle ingrediënten in je foodprocessor en maal tot een plakkerige massa.
 2. Draai met je handen kleine balletjes van het mengsel.
 3. Maak je handen schoon, wrijf wat matcha poeder tussen je handen en rol het balletje nogmaals door je handen om ze lichtjes met matcha te coaten.
 4. Druk lichtjes een stukje amandelschaafsel bovenop de balletjes.
 5. Bewaar de balletjes in een afgesloten doosje in de koelkast.

Je kunt de bliss balls direct eten, maar in de koelkast zullen ze nog iets steviger worden. Persoonlijk vind ik ze het lekkerst als ze koel zijn! 🙂 Zeker met het frisse van de matcha.

Matcha bliss balls met kokos en amandel

Smaakt dat naar meer? 😀 Gelukkig heb ik dan ook deze post met energy bites van dadels en noten op 3 manieren voor je in de aanbieding. En laatst maakte ik nog een heerlijk gezond tussendoortje: gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos laagje. 🙂

Of ben je toevallig dol op pindakaas? Want dan moet je de ontbijtkoekjes van pindakaas, gepofte rijst en havermout zeker eens proberen. Ook zó gemaakt! 🙂

Matcha bliss balls met kokos en amandel

Hou jij ook van matcha? En zo ja, hoe eet/drink jij het het liefst? Let me know in the comments!

Matcha bliss balls met kokos en amandel

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]

14 Comments

 1. Ik ben heel erg benieuwd of ik dit lust.. wel grappig om te maken!

 2. Overzichtelijk recept! Niet te veel tekst en mooie foto’s. Fijn.

 3. Uitmaakt me heel nieuwsgierig, helemaal nieuw voor me. Fijn foto’s ook! Mooi gemaakt!

 4. Euh.. Ligt het aan mij of heb ik geen idee wat Matcha is? Hihi. Het ziet er overigens wel heerlijk uit en ik ben nu wel echt nieuwsgierig!

 5. Oh dat ziet er simpel en makkelijk uit. Iets om te proberen.
  Overigens heb ik geen idee wat Matcha is haha. Soort van eiwit poeder oid?

  • Wat grappig dat het nog een onbekend product is voor velen! 🙂 Het is een Japanse groene thee, vermaalt tot poeder! 😀 Het bevat veel goede stoffen en wat cafeïne. Sommige mensen drinken het als gezonder alternatief op koffie.

 6. Ben erg benieuwd hoe het smaakt en of ik het zou lusten.

 7. Dit is een recept waar ik oprecht blij van word! Deze balletjes wil ik heel erg graag gaan maken, ze passen perfect in mijn dieet. Yes, heb nu al zin om een picknick te gaan plannen met veel Healthy snacks ♥️

 8. Oh dit ziet er wel super leuk uit zeg!

 9. Dat ziet er grappig uit, alleen werkelijk geen idee wat Matcha is en wat het doet.

 10. Het lijkt me zo leuk om eens met matcha te bakken, ik vergeet het alleen steeds mee te nemen! Dit ziet er ook al zo leuk uit

 11. Ik wil dit wel proeven vanwege de naam: ‘bliss’. Klinkt goed. Wat een grappige groene ballen zijn dit : )

 12. Wat een mooie foto’s zeg! Ik hou van matcha! Ben benieuwd hoe dit smaakt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*