mango kokosnoot mousse

Mangomousse met 2 ingrediënten

Mangomousse met 2 ingrediënten! Dit dessert zou je zelfs gezond kunnen noemen. Je maakt hem met verse mango en het dikke, romige deel uit een blik kokosmelk. 2 healthy ingrediënten dus, en ook nog eens een korte bereidingstijd.

mango kokosnoot mousse

Dit heb je nodig:
1 mango
1 blik kokosmelk van 400 ml, gekoeld. Geen light variant!

Zo maak je de mango mousse:
Wanneer je je blik kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast hebt staan (en niet schud!) zal er een scheiding plaatsvinden in het blik. Bovenop vormt een dikke, romige laag en onderin blijft een transparant kokoswater over (lekker voor in je smoothie). De dikke room heb je voor dit toetje nodig. Schep de room voorzichtig uit het blik, in een mengkom.

Schil de mango en snijd hem in stukken. Het middenstuk (de pit) kun je weggooien. Pureer de mango met behulp van een blender of staafmixer tot een egale mousse.

Klop met een handmixer de kokosroom tot een luchtige mousse. Mix de mango puree er doorheen tot een glad geheel. Proef of je hem zoet genoeg vindt. Niet elke mango is even zoet dus je kunt eventueel wat suiker/sweetner (variant naar keuze) toevoegen. Schep de mousse in 2 glaasjes en laat het in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Je kunt de mousse ook direct eten maar dan is het meer een soort vla. Ook lekker natuurlijk!

Optioneel kun je de mousse toppen met geraspte kokos. Ik heb mijn kokosrasp heel even in de oven getoast voor een lichtbruin kleurtje. Enjoy!

mango kokosnoot mousse

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]