mango kokosnoot mousse

Mangomousse met 2 ingrediënten

Mangomousse met 2 ingrediënten! Dit dessert zou je zelfs gezond kunnen noemen. Je maakt hem met verse mango en het dikke, romige deel uit een blik kokosmelk. 2 healthy ingrediënten dus, en ook nog eens een korte bereidingstijd.

mango kokosnoot mousse

Dit heb je nodig:
1 mango
1 blik kokosmelk van 400 ml, gekoeld. Geen light variant!

Zo maak je de mango mousse:
Wanneer je je blik kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast hebt staan (en niet schud!) zal er een scheiding plaatsvinden in het blik. Bovenop vormt een dikke, romige laag en onderin blijft een transparant kokoswater over (lekker voor in je smoothie). De dikke room heb je voor dit toetje nodig. Schep de room voorzichtig uit het blik, in een mengkom.

Schil de mango en snijd hem in stukken. Het middenstuk (de pit) kun je weggooien. Pureer de mango met behulp van een blender of staafmixer tot een egale mousse.

Klop met een handmixer de kokosroom tot een luchtige mousse. Mix de mango puree er doorheen tot een glad geheel. Proef of je hem zoet genoeg vindt. Niet elke mango is even zoet dus je kunt eventueel wat suiker/sweetner (variant naar keuze) toevoegen. Schep de mousse in 2 glaasjes en laat het in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Je kunt de mousse ook direct eten maar dan is het meer een soort vla. Ook lekker natuurlijk!

Optioneel kun je de mousse toppen met geraspte kokos. Ik heb mijn kokosrasp heel even in de oven getoast voor een lichtbruin kleurtje. Enjoy!

mango kokosnoot mousse

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

2 Comments

  1. Wat een prachtige foto’s, zeg! Proef je de kokossmaak in dit recept? Daar hou ik namelijk helemaal niet van. Wel van mango 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*