Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Een lichte pizza zónder saus maar met een heerlijk kruidige olijfolie en heerlijke toppings. Gemaakt met een healthy bloemkool pizza bodem!

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Toen Magionihet bedrijf achter de geniale gezondere pizzabodems met groente – mij uitdaagde om mijn ultieme pizza recept met olijfolie te bedenken, wist ik al gelijk dat olijfolie echt de basis zou worden. Je hebt namelijk niet altijd een dikke, rijke tomatensaus nodig om je pizza lekker te maken. Kies je voor een smaakvolle olijfolie van goede kwaliteit, dan kun je een overheerlijke én licht verteerbare pizza creëren.

Eigenlijk is deze pizza een soort ‘deconstructed’ (uit elkaar gehaalde) pesto pizza. De toppings zijn namelijk ook (bijna allemaal) ingrediënten uit pesto. Pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, basilicum en natuurlijk de olijfolie. Hier heb ik wat tomatenpuree, echte pesto en zongedroogde tomaatjes aan toegevoegd, en het resultaat is een pizza met een smaakexplosie die je echt in Italiaanse sferen zult brengen! 🙂

De pizza is warm natuurlijk heerlijk, maar koud is hij ook superlekker als bijvoorbeeld een borrelhapje. Snijd hem dan in reepjes in plaats van slices, en deel ze rond 🙂 Iedereen zal je bedanken.

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Dit recept maakt 1 pizza.

Dit heb je nodig voor de lichte pizza:

  • 1 magioni bloemkool pizza bodem
  • Een handje Parmezaanse kaas flakes
  • 2 a 3 theelepels pesto
  • 2 a 3 theelepels tomatenpuree
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum
  • Voor de olie:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • Een halve teen knoflook
  • Een snuf zout

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Zo maak je de pizza

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak de kruidenolie; door de olijfolie, knoflook, zout en gedroogde basilicum met elkaar te mengen. Smeer de olie over de pizzabodem. Een bakkwastje is hierbij handig.
  3. Strooi een klein handje Parmezaanse kaas flakes over de pizza en verdeel een paar hoopjes pesto en tomatenpuree erover.
  4. Bak de pizza in 10 minuten lichtbruin, op 200 graden. Rooster ondertussen in de pan de pijnboompitten goudbruin.
  5. Beleg de afgebakken pizza met de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, basilicum en extra Parmezaanse kaas flakes.

Genieten! De pizza is warm én koud lekker, dus neem je tijd en geniet van elke hap 🙂

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Eerder maakte ik trouwens al een heerlijke dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache, met behulp van de Magioni courgette bodems. En als je nog lekkere borrelhapjes zoekt, kijk dan ook eens naar deze plaatpizza met ham, mozarella en pesto.

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

Lichte pizza met pesto, olijfolie, pijnboompitten en basilicum (Magioni!)

 

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

Tags

11 Comments

  1. Wat een goed idee, al maak ik mijn pizza wel met bloem en gist, ik maak elke week wel een keer pizza en ban altijd opzoek naar lekkere toppings! Dit klinkt ( en smaakt volgens mij ook) prima.

  2. Ik ben zelf echt een groot fan van deze groente pizza’s. Deze kan ik iedere week wel eten. Jouw recept ziet er ook heerlijk uit. En zal hem eens zonder kaas willen maken 🙂

  3. Oehh dat ziet er echt super lekker uit! Deze ga ik zeker onthouden.

  4. Wat zijn je foto’s weer mooi!! ik ben gek op magioni pizza’s! Als we pizza eten, eten we bijna altijd deze 🙂

  5. Het idee van een lichte pizza spreekt me zeker aan. Hij ziet er erg lekker uit.

  6. Dit ziet er overheerlijk uit!! 😋 Ik zou persoonlijk wel gaan voor de gewone bodem maar de toppings wil ik zeker graag eens proberen! Leuk als hapje denk ik.

    – xx Daisy

  7. Het ziet er echt uit om op te vreten! De pijnboompitjes verrassen mij echter, maar wel op een positieve manier. Lekker!

  8. Mieke | mieksmind

    Ik ben echt dol op pizza, geef mij een goede pizza en ik ben een tevreden mens haha. Ik houd zelf wel van lekker belegd, dus ik zou hier zelf nog wel wat aan toevoegen.

  9. Klinkt als een erg lekkere pizza, ga het recept even overpennen!

  10. Pingback: Rendang pizza met mozzarella en bosui - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*