krieltjessalade

Krieltjessalade met zalm en mosterd-dille dressing

Iedereen houd van aardappeltjes toch? 🙂 Deze krieltjessalade is heerlijk fris, heeft een knapperige bite en is bovendien lekker vullend.

krieltjessalade

Zalm en dille is een klassieke combinatie die je veel in de Scandinavische keuken ziet. Ik combineerde het voor deze salade met gekookte krieltjes, schijfjes radijs, wat kappertjes, komkommer en pecannoten. Lekker dat dat is samen! 🙂

De krieltjes zijn ‘gemarineerd’ in een dressing van mosterd, verse dille, appelazijn en maple syrup en kun je een dag in de koelkast bewaren zodat de smaak er extra goed intrekt. Als je het fijn vindt kun je de krieltjes dus de avond van tevoren voorbereiden zodat je op de dag zelf alleen nog maar de overige ingrediënten hoeft te snijden en mengen.

Dit recept maakt een maaltijdsalade voor 1 persoon of een bijgerecht voor 2 tot 4 personen.

ingrediënten voor de krieltjessalade:

  • 200 gram krieltjes
  • 70 gram gerookte zalm (ik gebruikte sandwich plakken)
  • 40 gram pecannoten
  • 35 gram babyspinazie
  • 15 gram kappertjes
  • 10 radijsjes
  • een kwart komkommer
  • Verse dille
  • Voor de dressing:
  • 30 ml milde olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels dille (vers of gedroogd)
  • 15 gram milde Franse mosterd
  • 1 theelepel maple syrup of honing
  • Peper en zout

krieltjessalade recept

Zo maak je de krieltjessalade:

  1. Zet een pan met koud water op het vuur met daarin de krieltjes. Breng het water aan de kook en laat de krieltjes 15 minuten zachtjes doorkoken. Giet de krieltjes daarna af en laat ze uitlekken.
  2. Maak de dressing door de olijfolie, mosterd, appelazijn, dille, maple syrup/honing en peper en zout (naar smaak) te combineren. Roer alles met een vork goed door elkaar. Roer de dressing door de krieltjes. Laat de krieltjes in de dressing in de koelkast een uur tot een dag marineren.
  3. Snijd de radijsjes in kleine schijfjes. Hak de pecannoten in grove stukken. Snijd de komkommer in kleine blokjes.Snijd ook de zalm in reepjes of blokjes.
  4. Plaats de gesneden ingrediënten in een grote saladeschaal samen met de baby spinazie, kappertjes, extra dille en de gemarineerde krieltjes. Roer ook alle dressing wat nog in je bakje met krieltjes overblijft erdoor. Het kan zijn dat de dressing even op kamertemperatuur moet komen. Meng goed door elkaar en serveer.

krieltjessalade met zalm

Meer salade inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze couscous salade met courgette, mijn salade met blauwe kaas, geroosterde ham en druiven of deze burrata salade! Ook allemaal heerlijk. 🙂

krieltjessalade zalm mosterd dille

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Summary
Krieltjessalade met zalm en mosterd-dille dressing
Article Name
Krieltjessalade met zalm en mosterd-dille dressing
Description
Deze krieltjessalade is heerlijk fris, heeft een knapperige bite en is bovendien lekker vullend.

5 Comments

  1. Het ziet er erg smakelijk uit. Overigens ook redelijk snel in elkaar te zetten.
    Wat ook lekker is, om de krieltjes te vervangen voor aardappelwedjes met schil, of zoete aardappel blokjes. Yummie!

  2. Nou, dit recept is mij op het lijf geschreven. Dat ga ik zeker klaar maken bij de eerstvolgende barbecue. Lijkt me heerlijk voor erbij!

  3. Pingback: Gepofte zoete aardappel met feta en gegrilde ui – Foodie Feest

  4. Pingback: 7x makkelijke salade voor een snelle en voedzame maaltijd – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*