Site pictogram Foodie Feest

Pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

kip pastasalade

Kom in de vakantiestemming met deze zonnige mediterraanse pastasalade met kip, mozzarella, olijven, en licht pittige rucola!

Een heerlijke pastasalade met kip die kan dienen als maaltijdsalade of bijvoorbeeld als bijgerecht tijdens een barbecue. Vanwege de zure room op de pasta en de olijfolie van de zongedroogde tomaat en de olijven heb je geen dressing nodig; hussel de salade door elkaar en de smaakjes en olie zullen door de hele salade aanwezig zijn.

Bij een gezonde maaltijd denk je misschien niet altijd aan pastasalade, maar toch zit deze variant boordevol vitamines. Wist je bijvoorbeeld dat groene olijven goed zijn voor o.a. je hart, je organen en je botten? En zongedroogde tomaat zit boordevol vitamine C en zijn bovendien rijk aan vezels. En met de kip haal je ook gelijk een flinke portie aan eiwit binnen. Gewoon lekker veel opscheppen dus. 😀

Dit recept maakt 1 grote maaltijdsalade of een bijgerecht voor meerdere personen. Hij is ook absoluut geschikt om 2x van te lunchen! 🙂 In de koelkast is hij de volgende dag misschien nog wel lekkerder, omdat alle smaken dan in de pasta zijn getrokken.

Pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

Course: Dinner, LunchCuisine: Italian
Voor

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

18

minutes

Een lekkere pastasalade met kip. Gezond en makkelijk!

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet

  • 100 gram fusilli pasta

  • 10 mini mozzarella balletjes (ong. half zakje)

  • 60 gram olijven

  • 60 gram zongedroogde tomaatjes

  • 45 gram zure room

  • 45 gram rucola

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

  • 1 teen knoflook

  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wrijf de kip in met de olijfolie en de rozemarijn. Bak de kip dan op 180 graden in ongeveer 18 minuten gaar. Laat de kip goed afkoelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater. Giet de pasta af en laat de pasta afkoelen.
  • Meng de zure room met de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Pers de teen knoflook en roer erdoor. Roer het zure room mengsel daarna door de koude pasta totdat alles goed bedekt is.
  • Snijd de kip voor de helft in plakjes en de andere helft in kleine stukjes. Roer de kleine stukjes kip, de zongedroogde tomaat, olijven en mozzarella balletjes door de pasta. Serveer met rucola en leg de plakjes kip bovenop. Eet smakelijk!

Bekijk de video

Opmerkingen & tips:

  • Je kunt de salade ook mealpreppen, in de koelkast is hij 2 dagen houdbaar. Bewaar hem in een goed afgeloten bakje.
  • Wil je de salade nog nét iets meer verantwoord maken, vervang de witte pasta dan voor volkoren pasta.

Met pasta zit je altijd goed! 😀 Probeer ook eens de pasta met fuet worst en romige tomatensaus of één van mijn favorieten: pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes. Yummm! Wat is jouw favoriete pasta gerecht?

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Mobiele versie afsluiten