kip pastasalade

Pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

Kom in de vakantiestemming met deze zonnige mediterraanse pastasalade met kip, mozzarella, olijven, en licht pittige rucola!

pastasalade met kip

Een heerlijke pastasalade met kip die kan dienen als maaltijdsalade of bijvoorbeeld als bijgerecht tijdens een barbecue. Vanwege de zure room op de pasta en de olijfolie van de zongedroogde tomaat en de olijven heb je geen dressing nodig; hussel de salade door elkaar en de smaakjes en olie zullen door de hele salade aanwezig zijn.

Bij een gezonde maaltijd denk je misschien niet altijd aan pastasalade, maar toch zit deze variant boordevol vitamines. Wist je bijvoorbeeld dat groene olijven goed zijn voor o.a. je hart, je organen en je botten? En zongedroogde tomaat zit boordevol vitamine C en zijn bovendien rijk aan vezels. En met de kip haal je ook gelijk een flinke portie aan eiwit binnen. Gewoon lekker veel opscheppen dus. ๐Ÿ˜€

Dit recept maakt 1 grote maaltijdsalade of een bijgerecht voor meerdere personen. Hij is ook absoluut geschikt om 2x van te lunchen! ๐Ÿ™‚ In de koelkast is hij de volgende dag misschien nog wel lekkerder, omdat alle smaken dan in de pasta zijn getrokken.

Pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

Course: Dinner, LunchCuisine: Italian
Voor

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

18

minutes

Een lekkere pastasalade met kip. Gezond en makkelijk!

Ingrediรซnten:

  • 200 gram kipfilet

  • 100 gram fusilli pasta

  • 10 mini mozzarella balletjes (ong. half zakje)

  • 60 gram olijven

  • 60 gram zongedroogde tomaatjes

  • 45 gram zure room

  • 45 gram rucola

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn

  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

  • 1 teen knoflook

  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wrijf de kip in met de olijfolie en de rozemarijn. Bak de kip dan op 180 graden in ongeveer 18 minuten gaar. Laat de kip goed afkoelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater. Giet de pasta af en laat de pasta afkoelen.
  • Meng de zure room met de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Pers de teen knoflook en roer erdoor. Roer het zure room mengsel daarna door de koude pasta totdat alles goed bedekt is.
  • Snijd de kip voor de helft in plakjes en de andere helft in kleine stukjes. Roer de kleine stukjes kip, de zongedroogde tomaat, olijven en mozzarella balletjes door de pasta. Serveer met rucola en leg de plakjes kip bovenop. Eet smakelijk!

Bekijk de video

Opmerkingen & tips:

  • Je kunt de salade ook mealpreppen, in de koelkast is hij 2 dagen houdbaar. Bewaar hem in een goed afgeloten bakje.
  • Wil je de salade nog nรฉt iets meer verantwoord maken, vervang de witte pasta dan voor volkoren pasta.

Met pasta zit je altijd goed! ๐Ÿ˜€ Probeer ook eens de pasta met fuet worst en romige tomatensaus of รฉรฉn van mijn favorieten: pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes. Yummm! Wat is jouw favoriete pasta gerecht?

Heb je dit recept gemaakt? Show me! ๐Ÿ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! ๐Ÿ˜€

15 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik ben alleen niet zo dol op olijven dus die zou ik dan vervangen door iets anders.

  2. Hmmm! In de zomer smaakt dat zo hรจ.
    En mijn man is gek op zongedroogde tomaten!

    Mijn kinderen zijn er wel niet gek op! Maar ik durf dan wel eens een apart potje koken!

  3. Ziet er heel erg lekker uit, al zou ik de pasta eruit halen denk ik haha

  4. Ohw lekker, dat is een top combinatie en lekker luchtig tijdens de zomerse zomeravonden!

  5. Het laten watertanden is gelukt hoor! En het is ook nog eens een makkelijk recept; de moeite waard om te proberen. Dank je wel.

  6. Dit lijkt me zeker een lekkere pasta, met veel gezonde ingrediรซnten ook!

  7. O dit gerecht ziet er lekker uit zeg! Hier houd ik wel van en het is nog gezond ook. Thanks voor het delen.

  8. Jaaaa, kippiekippie, mijn hart springt een gat in mijn borstkast, haha. Ik vind kip erg lekker.

  9. Hmmm dat ziet er echt heerlijk uit! Bedankt voor het delen, ik kan altijd inspiratie gebruiken voor gerechten zoals dit

  10. RITA VERSCHAEVE

    zal ik zeker eens proberen. ziet er heerlijk uit

  11. Pingback: Snelle pastasalade met zongedroogde tomaat en artisjok – Foodie Feest

  12. Pingback: Kipspiesjes met barbecuesaus, ui en tomaat – Foodie Feest

  13. Pingback: Kip gehaktballetjes met teriyaki saus – Foodie Feest

  14. Pingback: Pulled chicken nachos – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*