koekjes met chocolade en cranberry - zachte, chewy koekjes vol witte chocolade!

Koekjes met witte chocolade en cranberry

koekjes met chocolade en cranberry - zachte, chewy koekjes vol witte chocolade!

Houd je van zachte, chewy koekjes? Dan moet je dit recept voor koekjes met chocolade en cranberry zeker eens proberen! Deze XL koekjes zijn van binnen heerlijk zacht, en zitten vol met witte chocolade.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 1 ei
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • Een eetlepel melk
  • 70 gram gedroogde cranberry’s
  • 150 gram witte chocolade

Dit recept maakt 12 koekjes.

recept voor zachte chewy koekjes met witte chocolade stukjes en cranberries

Zo maak je de koekjes met chocolade en cranberry

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de boter en suiker in een beslagkom tot een romige massa. Voeg het ei en de melk toe en mix tot deze in het beslag zijn opgenomen.
  3. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Langzaam zullen de ingrediënten een dik deeg vormen. Lukt het niet meer om het deeg met de mixer te mengen, ga dan verder door met je handen te kneden.
  4. Hak de chocolade in grove stukjes en kneed deze samen met de cranberry’s door het beslag.
  5. Uit dit recept kun je exact 12 koekjes halen. Verdeel hiervoor je deeg eerst in vieren, en draai dan van elk part 3 balletjes van gelijke grootte. Plaatst de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en druk ze zachtjes een beetje aan. De koekjes zakken tijdens het bakken nog flink uit, dus zorg dat je genoeg ruimte vrij houd en de koekjes niet te dicht tegen elkaar plaats. Zelf heb ik een vrij kleine oven, en bak ik 4 koekjes per keer.
  6. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten af op 200 graden. De koekjes zijn klaar als de randjes lichtbruin kleuren. Wees niet bang als het koekje nog niet helemaal gaar lijkt, dit hoort bij deze koekjes variant! 🙂 Laat de koekjes in 2 tot 3 uur tijd afkoelen en stevig worden.

chocolade cranberry koekjes - recept voor zachte chewy koekjes op foodie feest

Wil je nog een keer koekjes bakken? Probeer dan eens deze pistachekoekjes gedipt in witte chocolade, deze knapperige havermoutkoekjes met pecannoot en rozijnen (één van mijn favorieten!) of de red velvet koekjes met witte chocolade. Omnomnom! 🙂

bak de lekkerste koekjes met witte chocolade en cranberry - recept van de Foodie Feest blog

 
Summary
recipe image
Recipe Name
Koekjes met witte chocolade chunks en cranberry's
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

One Comment

  1. Houd je van zachte chewy koekjes? JA natuurlijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*