Kipspiesjes met barbecuesaus

Kipspiesjes met barbecuesaus, ui en tomaat

Hallo, zomer! Deze heerlijke kipspiesjes met barbecuesaus gemaakt van minder zoete bosvruchtenjam passen perfect bij een zomerse maaltijd en zijn ook nog eens lekker gezond. Genieten!

Kipspiesjes met barbecuesaus

Deze kipspiesjes maak je heel gemakkelijk in de oven, en zitten vol smaak dankzij de ui en tomaatjes op het spiesje. De barbecuesaus is helemaal zelf gemaakt, en daardoor heb je zelf onder controle hoeveel suiker erin gaat. Dankzij de minder zoete jam van Hero kan het suikergehalte flink omlaag (in vergelijking met de kant-en-klare varianten), zonder daarvoor de smaak op te hoeven offeren. De saus is heerlijk fruitig, lichtzoet en heeft een smokey smaakje dankzij de worcestersaus.

Gelegenheid: Diner
Porties: 12 porties, 2 tot 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 1 uur en 10 minuten

Het is handig om de kip een dag van tevoren al te marineren. Zo hoef je op de dag zelf alleen maar wat spiesjes te rijgen en ze af te bakken!

Dit heb je nodig voor de kipspiesjes met barbecuesaus:

  • Voor de kipspiesjes:
  • 2 kipfilets (ongeveer 380 gram)
  • 12 cherrytomaatjes
  • 30 ml olijfolie
  • 1 zoete ui
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Peper en zout
  • Voor de barbecuesaus:
  • 200 gram Hero minder zoet bosvruchtenjam
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels sojasaus
  • 30 ml water

Ook nodig: saté stokjes/spiesjes.

kipspiesjes ingrediëntenkipspiesjes maken

Zo maak je de kipspiesjes met barbecuesaus:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Plaats ze in een schaal samen met de olijfolie, geperste knoflook en flink wat peper en zout. Dek het af en laat het in de koelkast marineren.  Minimaal 1 uur, maximaal tot 1 dag.
  2. Leg de houten stokjes in een bakje met water zodat ze in de oven niet zullen aanbranden.
  3. Maak ondertussen de barbecuesaus door alle saus ingrediënten te combineren in een sauspannetje. Breng het op een kleine pit aan de kook en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe even door. Haal de saus van het vuur, giet het in een bakje en laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat klaar met daarin bakpapier of folie. Vanwege de tomaat kun je ze het beste niet op een rooster bakken, dan valt het van zijn stokje.
  5. Pel de zoete ui en snijd hem in stukken. Het beste kun je de ui eerst halveren, dan de helft in 4 delen snijden.
  6. Maak de spiesjes. Begin met een stukje ui, gevolgd door een stukje kip. Daarna een cherrytomaatje, weer een stukje ui en eindig met een tweede stukje kip. Op deze manier kun je ongeveer 12 spiesjes maken.
  7. Leg de spiesjes op je beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar. Keer de spiesjes na 5 minuten een keer om.

Serveer direct, samen met de barbecuesaus. Eet smakelijk! 🙂

kipspiesjes bbq

Heb je hiervan genoten? Kijk dan ook eens naar dit recept voor heerlijke healthy kipnuggets uit de oven, of deze gezonde koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven. Liever iets vegetarisch? Probeer dan eens deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas!

kipspiesjes recept

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]