Kerstboom cupcakes

Kerstboom cupcakes

Let it snow, let it snow, let it snow! Deze super schattige kerstboom cupcakes zijn een feestje op tafel tijdens de feestdagen.

Kerstboom cupcakes

Wat een kleine cupcake en een beetje groene botercreme al niet kan doen! ๐Ÿ™‚ Door de botercreme toeven extra hoog op te spuiten crรซer je een boompje, en met de gekleurde decoraties tuig je ‘m op en maak je er een echte kerstboom van. Een beetje poedersuiker erover als sneeuw, feestelijker kan het niet toch! Iedereen kan tijdens de feestdagen los gaan en zijn eigen boompje decoreren.

De mini cupcakes zijn op smaak gebracht met citroen (sap en rasp), en worden gebakken zonder cupcake vormpje om het ‘kerstboom effect’ te vergroten. Dit betekend wel dat je de cupcake vorm heel goed moet invetten, en daarna bestuift met wat bloem. Dit zorgt ervoor dat de cupcakes niet aanbakken en heel gemakkelijk uit de vorm komen.

Recept: kerstboom cupcakes

Servings

20

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

17

minutes

Voor 20 mini cupcakes.

Ook nodig: een mini cupcake vorm en extra boter en bloem om hem in te vetten.

Ingrediรซnten:

  • Voor de cupcakes:
  • 120 gram bloem

  • 100 gram suiker

  • 65 ml volle melk

  • 25 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)

  • 25 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)

  • 1 ei

  • 1 eetlepel vers citroensap + 1 eetlepel vers rasp

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepels vanille extract

  • Een snufje zout

  • Voor de botercreme:
  • 175 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • 175 gram poedersuiker

  • 2 theelepels vanille extract

  • 1 theelepel groene kleurstof

  • Eetbare decoratie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout bij elkaar.
  • Mix in een aparte kom het ei en de suiker in 4 minuten tot een luchtige massa.
  • Voeg aan het ei-suiker mengsel de melk, olie, gesmolten boter en citroensap en rasp toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  • Voeg dan het gezeefde bloem mengsel toe en mix het met een garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  • Vet de mini cupcake vorm op de bodem en langs de randen in met boter. Sprenkel bloem erover en schud/tik terwijl je de bakvorm kantelt om te zorgen dat de bloem het gehele vormpje bedekt.
  • Schep het beslag in de vormpjes en bak ze af in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Bak de mini cupcakes in de oven op 180 graden, voor 15-17 minuten. De cupcakes zijn klaar zodra de bovenkant lichtbruin kleurt en een cakeprikker droog uit de cakejes komt.
  • Begin met de frosting door de boter in een minuut romig te mixen. Voeg daarna de poedersuiker, het vanille extract en de groene kleurstof toe en mix alles op hoge snelheid voor minimaal 8 minuten. Door lang te mixen klop je de botercrรจme lekker luchtig; dit maakt hem veel smaakvoller en niet zo zwaar op de maag. Echt doen dus! ๐Ÿ™‚
  • Wacht tot de cupcakes volledig af zijn gekoeld voordat je de frosting erop spuit. Ik maakte deze mooie, extra hoge toeven met de wilton spuitmond nr. 1M.
  • Decoreer de cupcakes met eetbare pareltjes, sterretjes en andere leuke versieringen.

Meer cupcakes? Eerder maakte ik al deze overheerlijke pumpkin spice cupcakes met gezouten noten en chocolade cupcakes met oreo botercreme!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! ๐Ÿ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! ๐Ÿ˜€

Afbeelding om te pinnen:

kerstboom cupcakes recept

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*