inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Inspiratie: 15x krijtbord in de keuken

Als Foodie kwijl ik altijd weg bij het zien van prachtig gestylde keukens! Een trend die ik vaak terug zie komen is krijtbord. Soms op een apart bord, op de keukendeur, en soms wordt zelfs een hele muur onder handen genomen met de zwarte verf. I love it!

Tekenen op krijtbord

Alleen het matzwarte effect is al prachtig, maar op schoolbordverf kunnen natuurlijk ook prachtige tekeningen en typografische composities worden gemaakt. Ik verzamelde een berg foto’s van krijtbord oppervlaktes + tekeningen in de keuken en eetkamer ter inspiratie. Kijk je mee?

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Hoe gaaf is dit? Een industriele schuifdeur is al gaaf, maar met krijtbord verf wordt hij helemaal uniek! Gecombineerd met de bakstenen muur doet de sfeer me denken aan een loft in New York.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Zelfs met pikzwarte verf kun je een romantische en vrouwelijke sfeer creëren, bewijst de bovenstaande styling. Met roze accenten, papieren lampenkappen en een leuke tekst in een sierlijk lettertype maak je een unieke romantische setting.
(bron)

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Een krijtbord muur kan een speels effect geven, maar je kunt het ook prima strak en modern houden. Mocht je dat willen, houd het dan bij typografie en lijn alles strak uit. Bevestig eventueel waterpas een stuk papier op de plek waar je wilt beginnen met de tekst, zodat je zeker weet dat alle woorden straks strak onder elkaar beginnen.
(bron)

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Een andere minimalistische insteek om het rustig te houden met een rustieke touch; een paar eenvoudige tekeningen van wilde bloemen. Aan een paar lijntjes heb je al genoeg. Leuk om te combineren met een metalen rekje met wat groens erbij.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Dit idee vind ik helemaal geweldig! Het sfeervolle van het krijtbord gecombineerd met functionaliteit. Ik zoek ik mijn keuken nog een goede plek voor het ophangen van handdoeken, pannenlappen en wat keukengerei dus dit zou perfect zijn! Soortgelijke ophangstangen kun je trouwens gewoon bij de ikea vinden.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Krijtbordverf is ook een leuk alternatief op tegeltjes, wanneer je het op de muur van het aanrecht plaatst. Gecombineerd met dikke, oude houten planken zet je een toffe rustieke sfeer neer. (bron)

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Hier weer een wat rustigere variant mét functie. Een leuke manier om je kruiden – zowel vers als gedroogd – ten toon te stellen.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Een klein muurtje geeft al een groots effect! Heb je weinig plek in je keuken, of durf je het schilderen van een groter oppervlakte niet helemaal aan? Begin dan gewoon met een klein hoekje en kijk hoe je het vind.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Weer een mooi voorbeeld van een rustige keuken + eethoek met een mooie typografische illustratie.
(bron)

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Lekker druk, lekker gezellig! Dit zit er uit als een heel fijn huisje.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Dit grote bord komt uit een restaurant, en is volgens mij stiekem geprint en geen krijtbord. Toch wilde ik hem eventjes delen, want een soortgelijk effect kun je gewoon met krijtboordverf bereiken. (bron)

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Ook in een rustieke keuken komt krijtboordverf prima tot zijn recht! Een sfeertje alsof je in een boerderijkeuken staat.

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Veel Nederlandse huizen hebben (nog) zo’n boogje als afscheiding tussen de keuken en woonkamer. Misschien heb je liever een open keuken, maar zit dat er niet in dan kun je je boogje aan de binnenkant pimpen met een mooie krijtmuur!

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

Ben je een wijnliefhebber? Dan is dit een superidee voor het tentoonstellen van je favoriete wijnen. Ook super voor in restaurants. Ik heb 2 hele speelse katten, dus bij mij thuis zou dit geen goed idee zijn 🙂

inspiratie: krijtbord muur in de keuken

De zwarte krijtverf komt extra mooi tot zijn recht met zo’n hoog plafond. Dit lijkt me een heerlijk knus plekje om een hapje te gaan eten.

Krijtbordverf tips voor beginners

Als laatste wil ik nog even wat tipjes meegeven, mocht je zelf aan de slag willen gaan! Investeer niet in schreeuwend dure verf; de krijtbordverf potjes van de action zijn van superkwaliteit. Schilder meerdere dunne laagjes en laat de laagjes tussendoor goed opdrogen. De verf zal (afhankelijk van je ondergrond) misschien niet in 1x dekken dus houd geduld!

Is je bord of muur klaar? Pak dan een krijtje en krijt als eerste het gehele oppervlakte onder. Reinig dan alles met een natte doek. Nu is je krijtmuur ‘ingewerkt’. Sla je deze stap over en heb je voor een lange tijd hetzelfde erop staan, dan zul je na het uitwissen altijd gekke vegen blijven zien. Het inwerken heeft ook een voordeel tijdens het tekenen: Maak je een foutje, dan kan je deze met wat water gewoon ‘uitgummen’. Zonder het inwerken zou je gelijk een veeg zien.

Heb jij thuis ook iets leuks met krijtbordverf gedaan, of heb je een leuk idee? Let me know in de comments! 🙂

Kijk voor meer leuke keukeninspiratie ook eens naar inspiratie: planten & bloemen in de keuken en het artikel met 12x keuken inspiratie.

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

7 Comments

  1. Ik vind zo’n krijtbord ook erg tof. De eerste foto vind ik ook meteen de gaafste, met die industriële schuifdeur en die bakstenen – heel tof. Die 6e foto lijkt me in de praktijk helemaal niet handig omdat je steeds de spullen weg moet zetten om het bord schoon te maken en iets anders erop te schrijven/tekenen en dan komt er allemaal krijt op je keukenspullen en zo haha.

  2. Ik vind dit ook zo’n leuke trend. Wij hebben in onze keuken een heel klein krijtbordje geverfd, voor de boodschappen. En in de kinderkamers hebben we een heel stuk muur in krijtverf gedaan. Dat staat ook zo leuk!
    Wij hebben die van de Hema gebruikt: ook prima verf inderdaad.

  3. Ziet er vet leuk uit! Helaas ben ik zelf niet zo creatief (behalve met make-up of koken)

  4. Hele fijne inspiratie! Ben vooral fan van die schuifdeur 😀

  5. Wat een gave muren! Ik vind vooral de eerste en die met kruidenpotjes erg leuk! Ik wist trouwens ook niet dat het belangrijk was om eerst het bord vol te krijten, goede tip!

  6. Ik vind het ook erg leuk, ook voor de kinderen. Helaas beschik ik niet over mooie Handlettering skils en wide mijn vriend het niet omdat er dan overal krijtgruis komt te liggen

  7. Heeel mooi daar zeg! Leuke inspiratie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*