granola maken

Herfst granola met pecan en pumpkin spice

Een heerlijke herfst granola om lekker comfy onder een dekentje mee weg te kruipen! Met kruidige pumpkin spice, pecan noten en een vleugje maple syrup. Heerlijk bij je yoghurt als ontbijtje.

Ik ben echt gek op de herfst, het is mijn favoriete seizoen! De buitenlucht is heerlijk fris op je gezicht, de bomen zien er prachtig uit met hun oranje en rode bladeren, en die ruiken ook nog eens heerlijk als ze eenmaal naar de grond zijn gedwarreld. En als je geluk hebt dan piept er ook nog een subtiel zonnetje door de wolken heen, op je gezicht. Heerlijk! 🙂 Een herfst- of winterdip, dat ken ik dan ook niet.

Bij de herfst hoort natuurlijk pompoen (my favourite) én pumpin spice kruiden. Dat laatste vindt je uitgebreid terug in dit recept. Je kunt pumpkin spice kruiden tegenwoordig steeds vaker kant en klaar terug vinden (die van green gypsy spices is een aanrader), maar heb je al flink wat specerijen en kruiden in je keukenkastje, dan kun je de pumpkin spice kruiden ook heel eenvoudig zelf maken.

Wat er verder in deze herfst granola zit? Lekker veel pecan noten, chia zaadjes, gepofte quina, en voor wat zoetigheid gebruik ik maple syrup. De granola is heerlijk als topping bij je schaaltje yoghurt of kwark, samen met wat besjes! Dat maakt een snel, voedzaam én lekker ontbijtje, en op die combinatie ben ik dol haha!

Recept: herfst granola met pecan en pumpkin spice

Course: BreakfastCuisine: AmericanDifficulty: Easy
Servingsservings
Prep time

2

minutes
Cooking time

20

minutes

Een heerlijke granola voor frisse herfstdagen; met pecan, pumpkin spice kruiden en maple syrup. Even door elkaar mengen en afbakken, that’s all! Met dit recept maak je een ruime hoeveelheid. Gebruik je de herfst granola als topping dan kan je er zeker 2 weken mee doen.

Ingrediënten:

  • 200 gram grove havermout vlokken

  • 150 gram pecannoten, grof gehakt

  • 25 gram gepofte quinoa

  • 15 gram chia zaadjes

  • 4 eetlepels maple syrup

  • 4 eetlepels olie (kokos, zonnebloem, wat jij wilt!)

  • 2 theelepels pumkin spice kruiden

  • 1 theelepel vanille extract

  • Snuf zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Hoe groter de bakplaat, hoe makkelijker.
  • Doe de havermout, gepofte quinoa en chia zaadjes in een kom en roer door elkaar.
  • Meng in een apart kommetje de olie, maple syrup, het vanille extract, de pumpkin spice kruiden en het snufje zout door elkaar. Giet het mengsel over de havermout en roer alles goed door elkaar, zodat alles goed gecoat is.
  • Verdeel de granola over de bakplaat. Hoe beter je de granola kunt spreiden, hoe knapperig alles zal bakken. Bak het 20 minuten in de oven. Roer de granola na 10 minuten bakken even door, en voeg dan ook de gehakte pecannoten toe (deze verbranden als je ze er direct bij doet).
  • Laat de herfst granola goed afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten pot. Enjoy!

Operkingen & tips:

  • Kies de olie waar jij het liefst mee werkt. Ik gebruikte een omega olie blend, maar het kan ook met kokosolie, rijstolie, zonnebloemolie, lijnzaadolie of walnootolie. Pas wel op met olijfolie, want dat kan de smaak beïnvloeden.
  • Als alternatief op de pumpkin spice kruiden kun je ook ‘koek- en speculaaskruiden’ gebruiken. Deze heeft een samenstelling die aardig in de buurt komt en ook een superlekker resultaat zal geven. Koek- en speculaaskruiden ligt sowieso in een potje in de supermarkt schappen.
  • Heb je een kleine oven, roer de granola dan iets vaker door zodat je zeker weet dat alles de kans heeft gehad om knapperig te bakken.

Meer herfst recepten? Dit vind je vast ook leuk/lekker:

Bananenmuffins met pecan en kaneel

Appel gebakjes van bladerdeeg met ricotta en karamelsaus

Knapperige havermoutkoekjes met pecan en rozijn

Ontbijtmuffins met spelt, chia zaad en pompoenpitten

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Afbeeldingen om te pinnen:

2 Comments

  1. Pingback: Overnight oats met yoghurt, chia en bramen – Foodie Feest

  2. Pingback: Pumpkin spice cupcakes met gezouten noten – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*