Hemelse chocolade brownies met stukjes witte chocolade

Hemelse chocolade brownies met stukjes witte chocolade

Oh my goodness! Dit recept behoort absoluut in mijn top 3 van lekkerste desserts. Deze chocolade brownies zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak, dankzij de toevoeging van gesmolten chocolade door het beslag. Daarnaast zitten ze propvol met stukjes melk- en witte chocolade! Zeg daar maar eens nee tegen 😉

Het maken van deze choco brownies is ook nog eens héél erg makkelijk! Even de choco en boter smelten, alles kort mixen, en dan direct in de oven. Hoe korter je het beslag mixt (of spatelt), hoe smeuïger de brownie wordt. Met lang mixen sla je namelijk veel lucht in het beslag, wat zorgt voor een meer cake-achtige structuur. En dat willen we juist niet!

Brownie ingrediënten:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram pure chocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 50 ml slagroom
  • 3 eieren
  • Een mespuntje zout

Zo maak je de chocolade brownies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Plaats de boter, slagroom, pure chocolade en het mespuntje zout in een steelpan op een kleine gaspit op laag vuur. Roer zachtjes tot alles gesmolten is tot een gladde egale massa, en laat het daarna even afkoelen.
  3. Mix in een aparte kom de eieren en suiker kort met een garde door elkaar. Voeg de bloem en cacao toe en mix alles kort met de garde door elkaar. Spatel het chocolademengsel er kort door. Hak als laatste de witte chocolade in kleine stukjes en spatel ze door het beslag.
  4. Zet je bakvorm klaar met daarin een laagje bakpapier. Met het bakpapier kun je de brownies straks makkelijk uit de vorm tillen. Giet het beslag in de vorm en bak de brownies in ongeveer 35 minuten op 180 graden gaar.

Wacht met aansnijden totdat de brownies volledig zijn afgekoeld. Ik vind ze een dag later stiekem het lekkerst, omdat alle smaakjes dan nóg beter naar voren komen. Het hoeft niet, maar ik bewaar de brownies graag in de koelkast. hierdoor blijven ze van binnen lekker fudgy!

Hemelse chocolade brownies met stukjes witte chocolade

Serveer een groot stuk brownie met een bolletje vanille ijs, een toef slagroom en een scheutje karamelsaus voor een heerlijk dessert!

Naast dit heerlijke recept vind je op de blog ook een heerlijke variant met pindakaas: Pindakaas brownies met stukjes noot. Smeuïger dan dat kan bijna niet! En wil je een keertje niet in de keuken staan, of een doosje brownies cadeau geven? Dan vind je mijn Food review van ‘Brownies per post’ vast ook interessant!

Hemelse chocolade brownies met stukjes witte chocolade

Summary
recipe image
Recipe Name
Hemelse chocolade brownies met stukjes witte chocolade
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

7 Comments

  1. Pingback: Zelf ijskoffie maken (van koffie extract!) - Foodie Feest

  2. Romaike

    Kan de brownie ingevroren worden?

  3. Hoi Jessica,

    Welke bakvorm gebruik je?

  4. Vanmiddag gemaakt en ze zijn heerlijk!! We hebben het beslag kort gemixt en de brownie is super smeuïg.
    Ik zou er naast witte chocola de volgende keer ook melk- en pure chocoladestukjes doorheen doen 😋

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*