Healthy kipnuggets uit de oven

Healthy kipnuggets uit de oven

Kipnuggets gezond? Jazeker! In dit recept gaan de healthy kipnuggets in de oven in plaats van in de frituurpan. En het paneer middel? Die maken we gewoon van brood!

Veel mensen zijn dol op de kipnuggets van de mac, maar stiekem vind ik deze veel lekkerder! En je weet exact wat er in gaat, dat is wel zo prettig. Om de healthy kipnuggets te voorzien van een krokant jasje maken we een paneer mix van sneetjes oud brood, wat paneermiddel, lekkere mediterraanse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas. Yum!

Dit recept maakt genoeg voor 2 tot 3 personen.

Dit heb je nodig:

 • 450 gram kipfilet *
 • 3 eieren, licht opgeklopt
 • 3 sneetjes oud wit brood **
 • 30 gram paneermiddel
 • een bakje bloem
 • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
 • een kwart theelepel knoflookpoeder
 • een flinke eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
 • peper en zout naar smaak

 

* Ik gebruik het liefst kipfilethaasjes
** Oud brood wordt in de oven het knapperigst, maar vers brood werkt ook prima

Healthy kipnuggets uit de oven

Zo maak je de healthy kipnuggets

 1. Scheur de sneetjes oud brood in kleine stukken en plaats deze in de keukenmachine. De korstjes kun je gewoon gebruiken, maar de broodkapjes niet. Maal ze fijn op de hoogste stand. Voeg het paneermiddel, de parmezaanse kaas, italiaanse kruiden, knoflookpoeder en wat peper en zout toe, en maal dit kort door elkaar.
 2. Snijd de kipfilet in stukjes van ongeveer 5 centimeter breed.
 3. Zet 3 schaaltjes klaar: een schaaltje bloem, een schaaltje met de 3 eieren (opgeklopt) en een schaal met de broodkruimels. Zet ook een met bakpapier beklede bakplaat klaar, en verwarm de oven voor op 200 graden.
 4. Het paneren van de kip gaat in 3 stappen. Om te zorgen dat de broodkruimels aan de kip blijven plakken dippen we de kip in het opgeklopte ei mengsel. Maar het ei zelf blijft ook niet zomaar vastplakken: om te zorgen dat het ei aan de kip blijft kleven moeten we de kip eerst voorzien van een laagje bloem. De werkwijze is dus als volgt: Dip je stukje kip in het bloem, dip de kip daarna in het ei, en als laatste in de schaal met de broodkruimels. Druk de kip hier een beetje aan zodat de broodkruimels stevig vast zitten. Leg dan je gepaneerde kipstukje op de met bakpapier beklede bakplaat en ga door totdat alle kip gepaneerd is.
 5. Bak de kipnuggets af in een voorverwarmde oven op 200 graden, voor 20 minuten. Draai de nuggets na 10 minuten een keer om. Serveer ze direct als ze uit de oven komen. Eet smakelijk!

Tip: Iets te veel gemaakt? Je kan de kip direct na het paneren invriezen om een andere keer af te bakken. Bak ze dan bevroren af in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 25 minuten.

 

Healthy kipnuggets uit de oven

Op zoek naar meer lekkere oven hapjes? Probeer dan zeker deze mini quiches met prei en spekjes of de mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]