pannenkoekjes met feta

Hartige pannenkoekjes met lente ui en feta

Wil je weer een keertje wat anders? Ga dan voor hartige pannenkoekjes in plaats van zoete! Deze variant zit vol met lente ui en feta blokjes en is echt verrukkelijk lekker! 🙂

hartige pannenkoekjes

Niet lang geleden deelde ik mijn basisrecept voor pannenkoekjes, en dat beviel zo goed dat ik heb besloten om een aantal varianten te maken, zoet én hartig. Deze versie is in ieder geval al een goede start want deze stapel hartige pannenkoekjes was wel héél snel op. 🙂

Hartige pannenkoekjes met lente ui en feta. Zo maak je ze:

Servingsservings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten:

  • 180 ml karnemelk

  • 100 gram bloem

  • 70 gram feta, in kleine blokjes gesneden

  • 30 gram volkoren meel

  • 12 gram lente ui, in kleine ringen gesneden

  • 15 ml neutrale olie (ik gebruik rijstolie)

  • 1 ei

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Een halve theelepel baking soda (baksoda / zuiveringszout)

  • Een halve theelepel zout en wat peper

Zo maak je de hartige pannenkoekjes:

  • Meng in een kom de bloem, volkoren meel, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar.
  • Meng in een aparte kom het ei, de karnemelk en olie bij elkaar.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de kom met de karnemelk. Dit kan gewoon met een garde. Het beslag hoort lekker dik te zijn. Stop direct met mixen zodra alles bij elkaar is opgenomen. Te lang mixen maakt de pannenkoekjes taai.
  • Roer de feta en lente ui voorzichtig door het beslag en voeg (naar smaak) wat gemalen peper toe.
  • Verwarm je koekenpan op een niet te grote pit, op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter.
  • Gebruik een juslepel of kleinere soeplepel om een portie beslag in de pan te gieten. Bak de pannenkoekjes rustig, op een middelhoog vuur. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant; hierna kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.

Operkingen & tips:

  • De lekkerste pannenkoekjes bak je met een beetje geduld. Omdat de pannenkoekjes vrij dik zijn hebben ze even de tijd nodig om gaar te worden. Begin met laag/middelhoog vuur en wacht geduldig tot de onderkant begint te bruinen. Zodra je bubbeltjes ziet op de bovenkant en je de spatel er makkelijk onder krijgt kun je de pannenkoekjes omdraaien.
  • Ik vind de combinatie van gewone bloem en volkoren meel erg lekker. Maar eventueel kun je het volkorenmeel achterwege laten en vervangen door meer gewone bloem. Andersom kan het niet; een pannenkoek volledig uit volkorenmeel is niet lekker.

Hopelijk geniet jij net zoveel van deze pannenkoekjes als ik! 🙂 En als dat zo was dan moet je zeker eens naar dit recept voor mini plaattaartjes en deze mini kaasstengels kijken!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Afbeelding om te pinnen:

hartige pannenkoekjes

One Comment

  1. Pingback: Gezonde pannenkoekjes met rood fruit – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*