Harissa Hummus recept

Harissa Hummus recept

You can’t go wrong with hummus! Lekker, gezond en super eenvoudig om zelf te maken. Deze keer voegde ik wat harissa (pittige saus met pepers) toe voor een pikante touch.

Harissa Hummus recept

Ik gebruikte trouwens geen olie, waardoor de hummus ook minder vet bevat (in tegenstelling tot veel versies uit de supermarkt). Snijd wat komkommer en puntpaprika’s in reepjes om te dippen en je hebt een healthy eiwitrijke snack of lunch. (al heb ik het gewoon als mijn avondeten gegeten!)

Dit heb je nodig:
1 pot kikkererwten (uitlekgewicht zo’n 220 gram)
1 teen knoflook
Anderhalve eetlepel tahini
2 eetlepels harissa
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Water

Zo maak je de harissa hummus:
Spoel de kikkerwten schoon en laat ze uitlekken. Doe ze samen met de tahini, harissa, het citroensap en een klein scheutje water in de keukenmachine. Laat alles draaien op de hoogste stand. Schraap alles wat aan de randen blijft hangen eraf en mix opnieuw, tot een romige massa ontstaat. Voeg indien nodig beetje bij beetje kleine scheutjes water toe tot je een smeuΓ―ge hummus hebt. Blijf mixen op de hoogste stand van de keukenmachine. Proef en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat extra harissa toe.

Harissa Hummus recept

Heb je dit recept gemaakt? Show me! πŸ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! πŸ˜€

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*