Ham kaasstengels met knoflook kruidenboter

Ham kaasstengels met knoflook kruidenboter

Ham kaasstengels met knoflook kruidenboterBladerdeeg is een van de meest veelzijdige ingrediënten! Zoet of hartig, je kan er echt van alles mee maken. Vandaag maakte ik deze makkelijke maar o zo heerlijke ham kaas stengels.

Dit recept maakt 10 tot 12 ham kaasstengels.

Dit heb je nodig:

 • 1 rol vers bladerdeeg (koeling, ah, 270 gram)
 • 100 gram geraspte kaas, 48+
 • 1 pakje achterham (85 gram)
 • 60 gram roomboter
 • een halve eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 teen knoflook
 • peper en zout

 

Ham kaasstengels met knoflook kruidenboter

Zo maak je de knoflook kruidenboter:

 1. Smelt de roomboter in een steelpan, op laag vuur.
 2. Pers de teen knoflook en roer hem samen met de halve eetlepel Italiaanse kruiden door de boter. Voeg als laatste een klein beetje peper en zout naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en laat de boter afkoelen.

Zo maak je de ham kaasstengels:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Rol de rol met bladerdeeg voorzichtig uit en snijd hem in 10 tot 12 stroken. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en leg hier de losse strookjes bladerdeeg op. Zorg dat je minimaal 2 centimeter ruimte tussen de stroken houd, omdat het bladerdeeg tijdens het bakken nog wat uitzet.
 3. Bestrooi de stroken lichtjes met de helft van de knoflook kruidenboter. Snijd de ham in kleine stroken, ongeveer even breed als het bladerdeeg. Beleg de strookjes bladerdeeg met de ham en strooi hierna de geraspte kaas erover.
 4. Pak een strookje voorzichtig aan beide uiteinden beet, en draai ze beiden in de tegenovergestelde richting tot er een soort wokkel vormt. Er zal wat kaas uit vallen, maar dit is geen probleem. Deze kun je hierna weer tussen en op de stengels strooien. Herhaal deze methode tot alle strookjes gedraaid zijn. Bestrijk ze met de rest van de knoflook kruidenboter.
 5. Bak de ham kaasstengels af in je voorverwarmde oven op 200 graden. Afhankelijk van de dikte en het soort oven zijn de stengels in ongeveer 18 minuten klaar. Houd op het laatst je oven goed in de gaten om te voorkomen dat de stengels aanbranden!

Ham kaasstengels met knoflook kruidenboter

Ham kaasstengels met knoflook kruidenboter

Zoek je nog meer lekkers om te snacken? Probeer deze aardappeltjes met schil uit de oven en slanke avocado dip eens, of deze mini kaasstengels met maanzaad.

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]