zelf groene pesto maken

Groene pesto recept

Heb je eenmaal verse pesto geproefd, dan wil je nooit meer pesto uit de supermarkt. Met pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas maak jij voortaan je eigen groene pesto!

groene-pesto-recept

Denk ik aan Italië, dan denk ik al snel aan pesto. Ik roer het heel graag door mijn pasta, gebruik het als basis voor een rijk belegd broodje, of eet het gewoon op een toastje. Het blijft een favoriet. Wie had ooit gedacht dat een combinatie van pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas zo’n lekkere saus/spread zou opleveren. Thank you Italy voor deze lekkernij! 😀

Het recept voor pesto is ook nog eens ontzettend simpel. Zodra je je keukenmachine op het aanrecht hebt gezet is het halve werk al gedaan 😉 .

Dit heb je nodig voor een zelfgemaakte pesto

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakjes basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 5 el olijfolie

Basisrecept groene pesto

Zo maak je de groene pesto:

Pluk de blaadjes van de basilicum. De steeltjes zijn namelijk niet zo lekker 😉 Doe de knoflook, basilicum, kaas en pijnboompitten in de keukenmachine, samen met 3 eetlepels van de olijfolie. Mix alle ingredienten met de machine door elkaar.

Ben je enkel groene pesto uit de supermarkt gewend, schrik dan niet bij de structuur van je zelfgemaakte pesto: verse pesto is namelijk een beetje grof en korrelig.

Schep de pesto in een glazen potje en schenk er nog 2 eetlepels olijfolie bovenop: de olie houdt de pesto vers en smeuig. Je kunt je pesto goed afgedekt ongeveer 3 dagen (gekoeld) bewaren.

Basisrecept groene pesto

Inmiddels staat er ook een lekkere pesto variatie op de blog, namelijk de rucolapesto met pistache en sinaasappel! Hiermee maakte ik dit heerlijke gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika gerecht.

Basisrecept italiaanse pesto

Bewaren

2 Comments

  1. Pingback: Brood uit de pan met olijven en rozemarijn - Nest Warehouse

  2. Pingback: Rucolapesto met pistache en sinaasappel - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge