Op zoek naar een makkelijke en smaakvolle vegetarische pastasalade? Look no further! 🙂 Deze heerlijk zomerse Griekse pastasalade zit vol smaak én zit zo in elkaar. Hij is bovendien ook supergezond!
Met dit gerechtje combineren we het beste van 2 fantastische keukens; Grieks en Italiaans! Pasta is natuurlijk bijna overal mee te combineren, en van tzatziki kun je ook een heerlijke dressing/saus maken. En samen maken ze een heerlijk frisse en vullende maaltijd. Ideaal voor op warme zomerdagen wanneer je wel wat verkoeling kunt gebruiken. Ook héél erg lekker bij de barbecue moet ik zeggen.
Dit recept maakt een goed gevulde maaltijdsalade voor 1 persoon, of een lekker bijgerecht voor 2 – 3 personen.
Dit heb je nodig voor de Griekse pastasalade:
- Voor de salade:
- 100 gram pasta
- 70 gram feta kaas
- Een halve komkommer
- 10 kalamata olijven
- 1 kleine rode ui
- Voor de tzatziki dressing:
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels gedroogde dille
- Een halve teen knoflook
- Een kwart deel van een komkommer
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel vers citroensap
- Peper en zout
Zo maak je de griekse pastasalade
Je kunt de pastasalade direct serveren, maar ik vind het het lekkerst als hij goed koud is dus ik plaats hem eerst een half uurtje in de koelkast. Je kunt hem ook prima een dag van tevoren maken! 🙂
Yum! Ik ben gek op koude pastasalades. Eerder maakte ik al een lekkere koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven. Ook erg lekker! Meer griekse stijl salades? Dan heb ik ook nog een snelle en simpele griekse salade met feta, ui en olijven die een heerlijk bijgerechtje maakt bij bijvoorbeeld een barbecue.
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀