Google Nest Hub in de keuken

Google Nest Hub in de keuken! + privé diner Ron Blaauw

Eind mei was ik uitgenodigd voor een ontzettend tof event. Om de lancering van de Google Nest Hub te vieren werd ik samen met een aantal andere superleuke foodbloggers uitgenodigd om te komen eten. De Hub is namelijk superhandig in de keuken. Niemand minder dan Ron Blaauw verzorgde het eten voor ons! 🙂

Google Nest Hub in de keuken
De prachtig gedekte tafel

Het event vond plaats in Amsterdam, op een prachtige watervilla. Er was een prachtig terras, een mooie keuken en een gigantische tafel waar we met zijn allen lekker hebben gegeten.

Foodie Feest
Buiten genieten van het uitzicht met een wijntje

Lekker eten met de Google Nest Hub

Wat stond er op het menu? Een hele hoop lekkers! We begonnen met een amuse op het terras en vervolgens zijn we naar binnen gegaan voor ons gangendiner.

Carnita taco en het menu
Steak tartare en een cheesecake van zeebaars
Piepkuiken en het fruitige dessert

Alles was echt ON-GE-LOFELIJK lekker uiteraard! 🙂 De hartige cheesecake met zeebaars erin heeft me echt heel erg verrast. Het klinkt misschien alsof dat een hele rare combinatie is (heb jij wel eens hartige cheesecake op??), maar het is écht heerlijk. Van de steak tartare heb ik ook ontzettend gesmuld, en ik als zoetekauw heb natuurlijk ontzettend genoten van het dessert; de mille feuille met 2 verschillende crèmes ertussen en lekker veel verse aardbeitjes.

Tijdens elke gang was er een kleine Google Nest Hub demonstratie om te kunnen ervaren hoe handig hij is in de keuken. De meeste gebruikers (in het buitenland was hij al een tijdje beschikbaar) zetten hem namelijk het liefst in de keuken.

het ideale keukenhulpje

Waar kan de Google Nest Hub je dan allemaal mee helpen? Wat dacht je van kookwekkers instellen; meerdere tegelijk én met een naam! Uiteraard bestuur je het allemaal met je stem dus heb je je handen in het deeg of heb je zoveel op het vuur dat je écht niet weg kan stappen, dan roep je gewoon naar Google wat je wilt. 🙂 Hoe ideaal is dat?

Je kunt Google ook vragen om (recept)video’s van YouTube af te spelen, zodat je direct met bijvoorbeeld Gordon Ramsey mee kan koken en probleemloos de perfecte Franse omelet maakt. Of heb je een lekker recept online gezien? Vraag Google of ze hem opzoekt en ze leest stap voor stap de instructies aan je voor. Ging het te snel? Dan kun je gewoon vragen of ze het wil herhalen. Een stap verder of terug, en het voorlezen van de boodschappenlijst kan ook allemaal.

Hoe bevalt mijn Google Nest Hub in de keuken?

Zelf heb ik de Google Nest Hub nu anderhalve maand in mijn bezit, en kan ik je vertellen dat ze een heel handig onderdeel van mijn leven is geworden. ‘s Ochtends is ze de eerste die ik spreek, want wanneer ik ‘Hey Google, goedemorgen‘ zeg steekt ze vrolijk van wal over de weersvoorspelling, vertelt ze hoe lang de autorit naar mijn werk is, welke punten er op mijn agenda staan en laat me vervolgens het laatste (radio)nieuws horen. Dit alles terwijl ik snel mijn ontbijtje naar binnen werk.

En wanneer ik in de avond lekker sta te koken roep ik altijd haar hulp in om een aantal timers voor me te zetten. Bijvoorbeeld een timer voor 15 minuten voor de aardappels, met daarnaast een timer voor 10 minuten voor wat ik in de oven heb, én een korte timer voor de koffie uit mijn cafetière. Het is allemaal geen probleem. Wanneer de timer afgaat kan ik gewoon roepen dat hij geannuleerd mag worden. En als ik even lekker op de bank zit dan vraag ik vanuit de woonkamer hoeveel minuten er nog op de timer staan, zodat ik weet wanneer ik weer in actie moet komen.

Meer leuke features

Naast het feit dat de Hub een fantastisch keukenhulpje is zijn er nog veel meer leuke features. Zo kun je bijvoorbeeld een fotoalbum laten afspelen en heb je ineens een prachtige digitale fotolijst. Daarnaast kun je om moppen of complimenten vragen, speelt ze dierengeluiden voor je af (leuk voor kinderen) en kan ik mijn muziek streamen via Spotify. Ze helpt je met het beantwoorden van al je random vragen en kan je zelfs verschillende talen leren!

Wanneer je de juiste accessoires hebt kun je haar zelfs de lampen laten bedienen, laten zien wie er voor de deur staat en streamen naar je tv. Zo zijn er nog heel veel extra’s die ik zelf ook nog moet ontdekken.

Al met al is de Google Nest Hub zeker een aanrader als je graag een leuke en handige gadget in huis wil halen! 🙂

[snippet-shop snippet-shop=””]