Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika

Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika

Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika

2 weken geleden maakte ik een heerlijke rucolapesto met pistache en sinaasappel, en vandaag deel ik een heerlijk simpel receptje ermee! Deze gnocchi is gemakkelijk en snel gemaakt, en zit vol smaak.

Heb je al eens gnocchi gegeten? Deze Italiaanse balletjes gemaakt van aardappel en bloem zijn een leuke variatie op pasta. Gnocchi kun je net als pasta in een pan met water koken, maar persoonlijk vind ik het erg lekker om ze in de pan te bakken. Net als dat je met aardappelpartjes zou doen! De buitenkant van de gnocchi krijgt dan een krokant korstje.

Met het onderstaande recept maak je een maaltijd voor 2 personen.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram gnocchi
  • 4 eetlepels rucolapesto volgens dit recept
  • 1 rode paprika
  • Een handje Parmezaanse kaas flakes
  • Een beetje olijfolie, peper en zout
  • Optioneel: een handje rucola en wat gehakte pistachenootjes ter garnering.

 

Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika

Zo maak je de gnocchi

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de paprika in de oven voor 20 minuten.
  2. Bak de gnocchi met een scheutje olijfolie in de pan in 8 tot 10 minuten goudbruin.
  3. Voeg de rucolapesto toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg de gnocchi op een bord, verdeel de stukken paprika erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

That is all! ๐Ÿ™‚ Ik had nog wat rucola en pistache over van het maken van de pesto, en deze heb ik als garnering gebruikt.

Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika

Ben je ook gek op italiaans eten? Dan vind je deze pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes vast ook erg lekker! Of wat dacht je van deze koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven? Heerlijk!

Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika

Heb je de Foodie Feest shop al gezien? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts en leuke foodie kaartjes.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi met rucolapesto en geroosterde paprika
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde mรณรฉst verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

15 Comments

  1. Dat ziet er zeker lekker uit, mooie foto’s maak je trouwens

  2. Dat klinkt als een heerlijke combinatie. Toen ik klein was maakte ik de gnocchi zelf met mijn moeder, het is helemaal niet moeilijk maar wel tijdrovend :/

  3. Ik heb ze nog nooit gehad, maar met jouw recept zie ik wel kansen! Die ingrediรซnten zijn goed te overzien! Dankjewel voor het recept.

  4. Pingback: Rucolapesto met pistache en sinaasappel - Foodie Feest

  5. Ik heb nog nooit gnacchi op. Een van mijn vriendinnen heeft het er steeds over dat ik het moet proberen. Dus dat is goed met dit recept te combineren!

  6. Lijkt me een heerlijk recept! Ik heb ooit een keer gnocchi gemaakt, maar ik weet niet meer hoe en het was mislukt .. Maar ik zal het nog eens weer proberen en dit recept daarvoor alvast even opslaan!

  7. grrr ziet er heerlijk uit en ik moet mij natuurlijk weer aan een weekmenu houden ๐Ÿ™‚

  8. Mijn kinderen zijn gek op gnocchi! Ik ga het snel weer eens maken en dan met jouw recept

  9. Ik kende dat niet eerlijk gezegd, maar dit lijkt me zoooo lekker…… dat ik bijna meteen de keuken wil induiken.

    Bedankt, ga ik zeker eens uitproberen!

  10. Ziet er super uit! Ik ben niet zo’n heel grote fan van gnocchi, maar wel van pesto, dus ik kan natuurlijk gewoon afwisselen ๐Ÿ™‚

  11. Deze ga ik volgende week maken!

  12. Liesbeth

    Mooie foto en ziet er lekker uit. Komen het graag een keer proeven. ๐Ÿ˜

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*