gezonde pannenkoekjes

Gezonde pannenkoekjes met rood fruit

Pannenkoekjes als ontbijt is altijd een feestje! Deze gezonde pannenkoekjes zijn gemaakt van volkorenmeel, banaan en kwark, en afgemaakt met een lekkere dot minder zoete jam en vers fruit. Een gezonde en goed vullende start van je dag.

Pannenkoekjes, wie wordt er nou niet blij van? 🙂 Er is gewoon zo iets feestelijks aan een grote stapel van die kleine fluffy koekjes, zeker wanneer ze afgemaakt zijn met toppings zoals vers fruit, yoghurt en jam.

En het mooiste is ook dat je ze op elk moment van de dag kan eten, haha! Veel mensen vinden het lekker om hun dag te beginnen met een gezond pannenkoek ontbijt, maar als brunch of lunch zeg ik natuurlijk ook geen nee tegen gezonde pannenkoekjes! Én in Nederland eten we natuurlijk ook graag pannenkoeken als avondeten. Persoonlijk is dat mijn favoriete moment om ze te eten, want ik ben geen ochtendmens en kan ‘s avonds net wat meer de tijd nemen ervoor.

Dit recept heeft ook nog eens een gezonde draai gekregen, want ik heb ze gemaakt met volkorenmeel! Verder gaat er ook banaan door, melk, verse vruchten en minder zoete jam. Je kunt de melk ook vervangen door amandelmelk of havermelk, als je dat liever hebt.

Gezonde pannenkoekjes met rood fruit recept:

Course: BreakfastCuisine: AmericanDifficulty: Easy
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes

Lekkere gezonde pannenkoekjes van volkorenmeel, kwark en banaan.

Ingrediënten:

  • 100 gram volkorenmeel

  • 80 gram magere kwark + extra als topping

  • 80 ml melk (gewone melk, havermelk, amandelmelk naar keuze)

  • 10 ml neutrale olie (bijvoorbeeld rijstolie of walnootolie)

  • 1 banaan

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 eetlepel vers citroensap

  • 1 theelepel vanille extract

  • 2 a 3 eetlepels Hero minder zoet aardbeienjam

  • Een handje verse rode vruchten

Zo maak je het:

  • Prak de banaan met een vork tot moes.
  • Meng in een beslagkom de kwark, melk, olie, citroensap en het vanille extract en de banaan door elkaar.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en een klein snufje zout. Roer het met een garde door elkaar tot een stevig beslag.
  • Verwarm een koekenpan en voeg een beetje olie of boter toe.
  • Schep porties van het beslag in de koekenpan en bak ze rustig, op niet te hoog vuur. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant; hierna kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.
  • Stapel de pannenkoekjes op en schep wat extra kwark erop, gevolgd door de aardbeienjam. Verdeel hierop de verse rode vruchten.

Operkingen & tips:

  • Bak de pannenkoekjes rustig, op niet te hoog vuur. Check met een brede, platte spatel of de onderkant lichtbruin is voordat je ze omdraait.
  • Wil je een stapel maken met kwark ertussen zoals op de foto, spies dan ook een (saté)prikker in de pannenkoekjes om te voorkomen dat ze wegglijden.

Meer lekkere recepten? Eerder maakte ik voor Hero al deze heerlijke kipspiesjes met barbecuesaus! 🙂 Meer pannenkoekjes? Kijk dan eens naar mijn pannenkoekjes basisrecept of deze variatie: hartige pannenkoekjes met lente ui en feta.

Ik maakte dit recept voor Hero, en je vindt hem – naast nog heel veel andere lekkere jam recepten – ook terug op de Hero jam studio website.

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*