recept vor gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos. lekker als ontbijt of voor het sporten!

Gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos laagje – vegan + glutenvrij

Gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos laagje

Maak zelf een gezonde en verantwoorde havermoutreep met dit lekkere recept! 🙂 Met een basis van havermout en banaan en een vulling van gedroogde abrikoos en geraspte kokos maar je een heerlijk zoete en zomerse reep vol goede voedingsstoffen waar je zonder zorgen van kunt genieten. De repen zijn ook nog eens vegan én glutenvrij.

Met dit recept maak je 8 repen. Elke reep bedraagt dan 220 calorieën. Ze zijn ideaal om elke werkdag of schooldag mee te ontbijten, maar doen het ook erg goed als pre-workout snack. 🙂 Of, als je hem in kleine blokjes snijdt in plaats van repen, gewoon als tussendoortje. Ik krijg in ieder geval al weer trek bij het typen van deze post!

Dit heb je nodig voor de gezonde havermoutrepen:

  • Voor de havermout bodem:
  • 100 gram havermout, fijne vlokken
  • 35 gram dadelstroop*
  •  1 middelgrote banaan
  • 1 theelepel amandel extract (optioneel)
  • Voor de kokos abrikoos laag:
  •  200 gram gewelde/gedroogde abrikozen
  •  50 gram kokosrasp
  •  1 theelepel vanille extract
  •  Voor de topping:
  • 50 gram havermout, grove vlokken
  •  15 gram golden syrup
  •  10 gram kokosrasp
  •  1 theelepel kokosolie in vaste vorm

*Ik gebruikte deze stroop.

recept vor gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos. lekker als ontbijt of voor het sporten!

Maak de gezonde havermoutrepen niet in een te grote bakvorm, daar zijn de hoeveelheden in het recept te klein voor. Kies voor een kleine vorm, zoals bijvoorbeeld een kleine cakevorm (deze heb ik zelf gebruikt), een mini ovenschaal of eventueel zelfs een siliconen cupcakevorm. Je kunt dan straks makkelijk porties maken.

Zo maak je de havermoutrepen:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet je met bakpapier beklede bakvorm klaar.
  2. Plaats de havermout met fijne vlokken in de keukenmachine / hakmolen en vermaal tot een grof meel.
  3. Voeg dan tegelijkertijd de bananen, golden syrup en de havermout met grove vlokken toe, en mix goed door elkaar tot een plakkerig deeg.
  4. Doe het deeg in de bakvorm en druk het goed aan.
  5. Plaats alle ingrediënten voor de kokos abrikoos laag in je (schone) keukenmachine of hakmolen en mix door elkaar tot een romig mengsel.
  6. Schep het mengsel in de bakvorm. Zorg voor een egale laag die overal even dik is.
  7. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar, en verdeel ze over het kokos abrikoos mengsel in de bakvorm. Druk het lichtjes aan.
  8. Bak de havermoutrepen in 30 minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen voordat je ze aansnijdt.

De havermoutrepen zijn in de koelkast 5 dagen houdbaar.

Gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos laagje

Naast dit recept heb ik nog meer gezonde snacks voor je klaarstaan! Een tijd geleden maakte ik deze vrolijke energy bites van dadels en noten en de heerlijke dadelrepen met chocolade, sinaasappel en cranberry. En over havermout gesproken? Deze knapperige havermoutkoekjes met pecannoot en rozijnen zijn vanwege de suiker en boter misschien iets minder verantwoord maar wel héél erg lekker.

Gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos laagje

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde havermoutrepen met kokos en abrikoos laagje - vegan + glutenvrij
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

8 Comments

  1. Super leuk artikel! Dit recept ga ik zeker eens uitproberen want ik heb dringend nood aan een lekker en gezond ontbijtje!
    Ik ga zeker nog je andere recepten bekijken!
    Liefs
    Sofie

  2. Het ziet er hartstikke mooi uit. Ik vind dat je het heel mooi presenteert. Dank voor het recept.

  3. Ik word echt elke keer blij van jouw recepten, vooral nu ik gedwongen word om healthy te eten! Ik ga deze lekker maken dit weekend. Fijn trouwens dat je aangeeft welke dadelsiroop je gebruikte, scheelt weer een zoektocht!

  4. Mooi artikel en mooie foto’s !! het water loopt me al in de mond ^^
    het ziet er zeer lekker uit.

  5. Ik hou van dit soort recepten. Leuk of zo te varieren met verschillende ingredienten.

  6. Dat ziet er lekker uit. Dit zou ik wel willen proeven

  7. Pingback: Ontbijtkoekjes van pindakaas, gepofte rijst en havermout - no bake!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*