De lekkerste gezonde eierersalade maak je zelf! 🙂 met slechts een paar ingrediënten, en binnen 20 minuten (inclusief kooktijd) ben je klaar.
Ik vindt eiersalade erg lekker, maar toch ook een beetje te vet. De salades uit de supermarkt zijn op basis van mayonaise, en hoewel ik daar ook gek op ben wordt het in combinatie met ei soms een beetje too much. Net een iets te vettig mondgevoel, en na afloop kan het buikpijn of een opgeblazen gevoel opleveren. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! 🙂
Gelukkig is eiersalade heel gemakkelijk zelf te maken. Als voordeel weet je dan exact wat erin gaat (geen gekke ingrediënten, smaakversterkers of conserveringsmiddelen) én kan je de mayonaise inruilen. Zelf vindt ik light zuivelspread hiervoor de perfecte keuze. Zuivelspread bevat veel minder vet en is lichter op de maag, maar proeft toch heerlijk romig.
Dit heb je nodig:
- 6 eieren
- 125 gram light zuivelspread
- 15 gram Franse mosterd
- 5 tot 7 gram bieslook
- 1 theelepel kerrie
- Een snufje cayennepeper (poeder)
- Peper en zout naar smaak
Ik gebruik gewoon de zuivelspread van het supermarktmerk, een bakje kost net iets meer dan een euro.
Zo maak je de gezonde eiersalade
That’s all! 🙂 Je kunt de eiersalade direct serveren. Garneer ‘m met een beetje extra bieslook en eet smakelijk.
Bewaar de eiersalade in een goed afgesloten doosje in de koelkast. De eiersalade is in de koelkast 1 dag houdbaar.
Serveer je de eiersalade bij de borrel? kijk dan voor meer borrelhapjes ook eens naar deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas of, voor op een toastje, een romige feta spread met slechts 2 ingrediënten.
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀