Gezonde eiersalade - Laag in calorieën

Gezonde(re) eiersalade

De lekkerste gezonde eierersalade maak je zelf! 🙂 met slechts een paar ingrediënten, en binnen 20 minuten (inclusief kooktijd) ben je klaar.

gezonde eiersalade

Ik vindt eiersalade erg lekker, maar toch ook een beetje te vet. De salades uit de supermarkt zijn op basis van mayonaise, en hoewel ik daar ook gek op ben wordt het in combinatie met ei soms een beetje too much. Net een iets te vettig mondgevoel, en na afloop kan het buikpijn of een opgeblazen gevoel opleveren. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! 🙂

Gelukkig is eiersalade heel gemakkelijk zelf te maken. Als voordeel weet je dan exact wat erin gaat (geen gekke ingrediënten, smaakversterkers of conserveringsmiddelen) én kan je de mayonaise inruilen. Zelf vindt ik light zuivelspread hiervoor de perfecte keuze. Zuivelspread bevat veel minder vet en is lichter op de maag, maar proeft toch heerlijk romig.

Dit heb je nodig:

  • 6 eieren
  • 125 gram light zuivelspread
  • 15 gram Franse mosterd
  • 5 tot 7 gram bieslook
  • 1 theelepel kerrie
  • Een snufje cayennepeper (poeder)
  • Peper en zout naar smaak

Ik gebruik gewoon de zuivelspread van het supermarktmerk, een bakje kost net iets meer dan een euro.

[ad-snippet ad-snippet=””]

gezondere eiersalade

Zo maak je de gezonde eiersalade

  1. Kook de eieren hardgekookt; breng een pan met water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de eieren toe, en zet het vuur wat lager. Kook de eieren voor 9 minuten. Giet het water met de eieren af en spoel met koud water.
  2. Pel de eieren en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Meng de zuivelspread, mosterd, het kerriepoeder en het snufje cayenne door elkaar. Dit kan gewoon in een kommetje, met een vork. Hak de bieslook fijn en voeg toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Ik heb flink wat gebruikt!
  4. Roer de zuivelspread voorzichtig door de eieren.

That’s all! 🙂 Je kunt de eiersalade direct serveren. Garneer ‘m met een beetje extra bieslook en eet smakelijk.

Bewaar de eiersalade in een goed afgesloten doosje in de koelkast. De eiersalade is in de koelkast 1 dag houdbaar.

eiersalade recept

Serveer je de eiersalade bij de borrel? kijk dan voor meer borrelhapjes ook eens naar deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas of, voor op een toastje, een romige feta spread met slechts 2 ingrediënten.

 

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]