gevulde paprika

Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

Een lekker gerechtje uit de oven; gegrilde gevulde paprika met daarin een berg quinoa en zachte geitenkaas. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht!

gevulde paprika

Zoals je misschien al weet ben ik echt gek op gegrilde paprika (bekijk mijn recept voor geroosterde paprikasoep en geroosterde paprika feta spread maar eens), dus een gevulde paprika uit de oven kon natuurlijk niet achterblijven! 😀 Een belangrijke stap is om de paprika helften éérst zonder vulling te roosteren, zodat de geroosterde smaak goed in de paprika kan trekken en hij lekker zacht wordt. Daarna kan de vulling erin, en hoeft hij nog maar een paar minuutjes terug in de oven.

gevulde paprika recept

Voor 2 personen.

ingrediënten voor de gevulde paprika:

  • 2 paprika’s
  • 100 gram 3 kleuren Quinoa
  • 4 schijfjes zachte geitenkaas (65 gram)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm

Zo maak je de gevulde paprika:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  2. Wrijf de paprika’s in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Plaats ze op het bakpapier en rooster ze in de oven, voor 25 minuten.
  3. Bereid ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tomaat en sjalot in kleine stukjes. Roer het door de bereide quinoa, samen met 1 eetlepel tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de bakplaat met de paprika’s zodra ze klaar zijn uit de oven. Schep de quinoa vulling voorzichtig in de paprika’s. Plaats ze terug in de oven om ze nog 10 minuten te roosteren.

Heb je over, of wil je een (mealprep) voorraadje maken? De gevulde paprika’s zijn 2 dagen in de koelkast houdbaar! Even een paar minuutjes opwarmen in de oven en klaar.

gevulde paprika quinoa geitenkaas

Lekker, zo’n makkelijke en gezonde maaltijd. 🙂 Wil je meer gezonde inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze orzo met groene asperge en feta en deze heerlijke couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge