gevulde paprika

Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

Een lekker gerechtje uit de oven; gegrilde gevulde paprika met daarin een berg quinoa en zachte geitenkaas. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht!

gevulde paprika recept

Zoals je misschien al weet ben ik echt gek op gegrilde paprika (bekijk mijn recept voor geroosterde paprikasoep en geroosterde paprika feta spread maar eens), dus een gevulde paprika uit de oven kon natuurlijk niet achterblijven! ๐Ÿ˜€ Een belangrijke stap is om de paprika helften รฉรฉrst zonder vulling te roosteren, zodat de geroosterde smaak goed in de paprika kan trekken en hij lekker zacht wordt. Daarna kan de vulling erin, en hoeft hij nog maar een paar minuutjes terug in de oven.

Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

Course: DinnerCuisine: MediterraneanDifficulty: Easy
Servingsservings
Prep time

5

minutes
Cooking time

35

minutes

Voor 2 tot 4 personen. Je kunt er een hoofdgerecht voor 2 personen (allebei 2 stuks) van maken, maar ook een bijgerecht/voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediรซnten:

  • 2 paprikaโ€™s

  • 100 gram 3 kleuren Quinoa

  • 4 schijfjes zachte geitenkaas (65 gram)

  • 1 tomaat

  • 1 sjalot

  • 2 el olijfolie

  • 1 el gedroogde tijm

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  • Wrijf de paprikaโ€™s in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Plaats ze op het bakpapier en rooster ze in de oven, voor 25 minuten.
  • Bereid ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tomaat en sjalot in kleine stukjes. Roer het door de bereide quinoa, samen met 1 eetlepel tijm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de bakplaat met de paprikaโ€™s zodra ze klaar zijn uit de oven. Schep de quinoa vulling voorzichtig in de paprikaโ€™s. Plaats ze terug in de oven om ze nog 10 minuten te roosteren.

Operkingen & tips:

  • Heb je over, of wil je een (mealprep) voorraadje maken? De gevulde paprika’s zijn 2 dagen in de koelkast houdbaar! Even een paar minuutjes opwarmen in de oven en klaar.
  • Bewaar de gevulde paprika’s goed afgedekt in aluminiumfolie.

Lekker, zo’n makkelijke en gezonde maaltijd. ๐Ÿ™‚ Wil je meer gezonde inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze orzo met groene asperge en feta en deze heerlijke couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! ๐Ÿ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! ๐Ÿ˜€


Afbeelding om te pinnen:

gevulde paprika's

One Comment

  1. Pingback: Zoetzure gemarineerde komkommer – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*