Een lekker gerechtje uit de oven; gegrilde gevulde paprika met daarin een berg quinoa en zachte geitenkaas. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht!



Zoals je misschien al weet ben ik echt gek op gegrilde paprika (bekijk mijn recept voor geroosterde paprikasoep en geroosterde paprika feta spread maar eens), dus een gevulde paprika uit de oven kon natuurlijk niet achterblijven! 😀 Een belangrijke stap is om de paprika helften éérst zonder vulling te roosteren, zodat de geroosterde smaak goed in de paprika kan trekken en hij lekker zacht wordt. Daarna kan de vulling erin, en hoeft hij nog maar een paar minuutjes terug in de oven.
Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas
Course: DinnerCuisine: MediterraneanDifficulty: Easy5
minutes35
minutesVoor 2 tot 4 personen. Je kunt er een hoofdgerecht voor 2 personen (allebei 2 stuks) van maken, maar ook een bijgerecht/voorgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
2 paprika’s
100 gram 3 kleuren Quinoa
4 schijfjes zachte geitenkaas (65 gram)
1 tomaat
1 sjalot
2 el olijfolie
1 el gedroogde tijm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
- Wrijf de paprika’s in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Plaats ze op het bakpapier en rooster ze in de oven, voor 25 minuten.
- Bereid ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tomaat en sjalot in kleine stukjes. Roer het door de bereide quinoa, samen met 1 eetlepel tijm. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de bakplaat met de paprika’s zodra ze klaar zijn uit de oven. Schep de quinoa vulling voorzichtig in de paprika’s. Plaats ze terug in de oven om ze nog 10 minuten te roosteren.
Operkingen & tips:
- Heb je over, of wil je een (mealprep) voorraadje maken? De gevulde paprika’s zijn 2 dagen in de koelkast houdbaar! Even een paar minuutjes opwarmen in de oven en klaar.
- Bewaar de gevulde paprika’s goed afgedekt in aluminiumfolie.
Lekker, zo’n makkelijke en gezonde maaltijd. 🙂 Wil je meer gezonde inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze orzo met groene asperge en feta en deze heerlijke couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt!
Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀
Afbeelding om te pinnen:

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!
Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.
Pingback: Zoetzure gemarineerde komkommer – Foodie Feest