pompoen met feta en tijm uit de oven recept

Geroosterde pompoen met feta en tijm

pompoen met feta en tijm uit de oven recept

Een snelle en gezonde maaltijd uit de oven. Heerlijk van smaak vanwege de gekruimelde feta, uien, geroosterde pijnboompitjes en verse tijm!

Met dit recept maak je een bijgerecht voor 2 personen, of een vegetarisch hoofdgerecht voor 1 persoon.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram pompoenblokjes*
  • 50 gram feta kaas
  • Een paar takjes verse tijm
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • Peper & zout

 

*pompoenblokjes vind je kant-en-klaar in de koeling van de supermarkt.

Geroosterde pompoen met feta en tijm recept

Zo maak je de geroosterde pompoen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen, en snijd de feta in kleine blokjes. Eventueel kun je de feta ook met je vingers verkruimelen.
  3. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi hier de ui en feta bij. Pluk de tijm en sprenkel de blaadjes over de pompoen. Druppel daarna de eetlepel olie erover, gevolgd door wat peper en zout naar smaak.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en rooster het geheel voor 25-35 minuten op 200 graden.
  5. Rooster ondertussen in een pan zonder olie de pijnboompitten. De pijnboompitten bakken we apart om te voorkomen dat ze een beetje zompig worden tussen de pompoen, aangezien er wat vocht vrij komt.
  6. Zodra de pompoen klaar is kun je de pijnboompitten toevoegen, om daarna direct te serveren. Eet smakelijk! 🙂

Geroosterde pompoen met feta en tijm recept

Verse kruiden geven altijd die finishing touch aan je gerecht. Ze maken de presentatie extra sierlijk en voegen bovendien veel smaak toe. Ik gebruikte in dit gerechtje tijm wat ik zelf gekweekt heb. Zaadjes kosten niet veel en met wat liefde en geduld heb je binnen de kortste keren je eigen kruidentuintje! 🙂

Geroosterde pompoen met feta en tijm recept

Kan je ook geen genoeg krijgen van pompoen? Deze romige pompoensoep met kokos is ook een aanrader!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

4 Comments

  1. Pingback: Couscous salade met pompoen, biet en feta - Foodie Feest

  2. Ik heb genoten van het lezen.

  3. Kim Coelho

    Klinkt als een lekker recept! Als je dit als bijgerecht maakt, wat zou je dan aanraden om erbij te eten?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*