geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep | recept

Jaaa daar is hij dan, de geroosterde paprikasoep! Want roosteren maakt alles beter toch? Deze soep bevat maar liefst 3 hele paprika’s, waardoor je lekker veel vezels en vitamine C binnenkrijgt. En daarnaast is de soep natuurlijk ook nog eens mega lekker! ⁣

geroosterde paprikasoep

Met dit recept maak je 2 medium koppen soep (serveer er bijvoorbeeld salade bij) óf 1 hele grote kop voor een vullende maaltijd voor 1 persoon. ⁣

ingrediënten voor de geroosterde paprikasoep:

  • 3 paprika’s⁣
  • 250 ml water⁣
  • 2 eetlepels olijfolie⁣
  • 2 eetlepels gemarineerde feta blokjes
  • 1 teen knoflook⁣ (ongepeld)
  • 1 eetlepel (vega) kippenbouillon poeder⁣
  • 1 eetlepel gedroogde oregano⁣ + extra
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder⁣
  • 1 theelepel uienpoeder⁣
  • een flinke snuf zout
  • een snufje cayennepeper poeder⁣
  • een snufje peper⁣

Ook nodig: een blender en bakpapier.

paprikasoep recept

Zo maak je de geroosterde paprikasoep:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s in reepjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Drizzle de 2 eetlepels olijfolie erover en besprenkel met peper, een snufje zout en wat gedroogde oregano. Leg de teen knoflook (niet pellen) erbij. Rooster alles voor 20 minuten.
  2. Plaats de geroosterde paprika in de blender samen met de 250 ml water. Pel de geroosterde knoflook en hak hem fijn of pers hem met de knoflookpers uit. Voeg toe. Blend tot een stevige soep. Hou je van een iets dunner soepje, voeg dan een beetje extra water toe.
  3. Breng op smaak met (vega) kippenbouillon poeder, de eetlepel gedroogde oregano, gerookte paprikapoeder, het uienpoeder, de cayennepeper, zout en peper. Proef na elke toevoeging of je de soep al lekker op smaak vind, en voeg naar eigen smaak extra (of juist minder) kruiden toe. Ik gebruik graag veel zout en paprikapoeder, maar eet je zoutarm dan kun je dat aanpassen!
  4. Schep/schenk de soep in de kom(men) en garneer met de feta blokjes en wat extra oregano. Enjoy!

paprikasoep maken
Foodie Feest in de keuken 🙂

Dol op soep? Ik ook! Deze pompoensoep is ook een aanrader. Of wat dacht je van een geroosterde tomatensoep met basilicum? Heerlijk en gezond! 🙂 Wil je liever bij de paprika’s blijven, probeer dan eens deze geroosterde paprika feta spread. Lekker voor bij de borrel!

gezonde paprikasoep

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Summary
Geroosterde paprikasoep
Article Name
Geroosterde paprikasoep
Description
De lekkerste geroosterde paprikasoep maak je in een handomdraai!

4 Comments

  1. Pingback: Pasta met rode pesto | van semi-zongedroogde tomaatjes - Foodie Feest

  2. Pingback: Wortelsoep met gember en citroengras - goed bij verkoudheid - Foodie Feest

  3. Pingback: Pompoensoep met kokosmelk | Gezond en makkelijk!

  4. Pingback: Geroosterde tomatensoep met basilicum - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge