Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Een zoete en romige geroosterde paprika spread vol verse groenten met een pittige kick van de chilipeper. Deze spread is heerlijk om bij de borrel te serveren, maar ook heerlijk om samen met wat kip en sla een broodje of bagel mee te beleggen! 😀

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Kook je vaak met verse producten, dan heb je waarschijnlijk het meeste al in huis. Zelf heb ik altijd knoflook, citroenen, olijfolie, honing en een flinke voorraad aan kruiden liggen, dus ik hoefde alleen paprika, feta en chilipeper te kopen 🙂

Voeg de chilipeper naar eigen smaak toe. Ik kan zelf eigenlijk totaal niet tegen pittig eten dus voor mij is het al snel te heet, haha! Ik heb een halve chilipeper toegevoegd en dat gaf een heerlijke kick zonder dat het voor mij overheersend werd. De honing, het citroensap en de feta helpen daarnaast ook om de pittigheid een beetje te verminderen.

Dit heb je nodig voor de geroosterde paprika spread:

  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram feta kaas
  • Een halve chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 1 teen knoflook
  • 3 theelepels vers citroensap
  • 3 theelepels olijfolie
  • 2 theelepel honing
  • Een halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Zo maak je de geroosterde paprika spread

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  2. Was de paprika’s en snijd ze in kleine reepjes. Plaats ze op de bakplaat en rooster ze in de oven in 20 minuten tot ze zacht zijn en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat de paprika iets afkoelen en plaats ze daarna in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een spread die romig van textuur is maar nog wel wat grovere stukjes groenten bevat. Zo’n 2 minuten. Proef je paprika spread en breng hem op smaak met peper en zout.

Serveer de geroosterde paprika spread direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Deze spread is zoals ik bovenaan in het artikel al zij voor super veel verschillende doeleinden te gebruiken. Ik heb er zelfs – met de toevoeging van een beetje roomkaas – een heerlijk pastasaus van gemaakt. 🙂

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Meer borrel ideetjes? Wat dacht je van deze romige feta spread met slechts 2 ingrediënten, een heerlijk zelfgemaakt brood uit de pan of een lekker hapje zoals deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Dat kan niet misgaan! 🙂

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Tags

20 Comments

  1. yummy dit klinkt echt heel lekker en niet zo extreem moeilijk om te maken
    ik ga dit zeker proberen, heb toevallig nog rode parprika’s in de koelkast zitten

    groetjes,

  2. Dat klinkt goed Jessica, ben dol op allerlei smeerseltjes en dit kende ik nog niet. Sla ik even op 🙂

  3. Wat een slim idee om zo je eigen groente spread te maken zeg! Dank je wel voor het recept.

  4. Priscilla

    Paprika is een van de weinige groente die ik echt niet lust. Wellicht wel in deze vorm!

  5. Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ben dol op dit soort recepten, vooral als er geen hele lijst aan ingrediënten in moet die je maar 1 keer gebruikt. Hier heb ik het meeste ook standaard wel van in huis 🙂 Ga deze zeker proberen!

  6. Wat een lekker recept. De foto’s erbij laten me watertanden. Thanks voor de inspiratie.

  7. Oeh dit klinkt wel echt mega lekker zegg!!

  8. Dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik ben sowieso dol op paprika en ik serveer graag spreads als vrienden op bezoek komen. Ik ga het zeker eens proberen!

  9. Lekker, gezond & niet eens zo moeilijk te maken. Top tip.

  10. Ik had deze al op insta gezien, wat lijkt mij dit lekker. Ik ga dit echt binnenkort maken!

  11. Dat klinkt en ziet er superlekker uit. Denk dat ik deze eens ga uitproberen

  12. Wauw, lekker hoor! Geprobeerd als beleg op mijn biologische speltdesem boterhammen. Spinazie met een uitje ernaast gegeten.

  13. Pingback: Brood uit de pan met olijven en rozemarijn - Foodie Feest

  14. Pingback: Geroosterde paprikasoep | recept - Foodie Feest

  15. Pingback: Pasta met rode pesto | van semi-zongedroogde tomaatjes - Foodie Feest

  16. Pingback: Tonijnsalade voor op brood – een makkelijk Foodie Feest recept

  17. Pingback: Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas – Foodie Feest

  18. Pingback: Zelf falafel maken – Een recept van de Foodie Feest blog

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*