Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Een zoete en romige geroosterde paprika spread vol verse groenten met een pittige kick van de chilipeper. Deze spread is heerlijk om bij de borrel te serveren, maar ook heerlijk om samen met wat kip en sla een broodje of bagel mee te beleggen! 😀

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Kook je vaak met verse producten, dan heb je waarschijnlijk het meeste al in huis. Zelf heb ik altijd knoflook, citroenen, olijfolie, honing en een flinke voorraad aan kruiden liggen, dus ik hoefde alleen paprika, feta en chilipeper te kopen 🙂

Voeg de chilipeper naar eigen smaak toe. Ik kan zelf eigenlijk totaal niet tegen pittig eten dus voor mij is het al snel te heet, haha! Ik heb een halve chilipeper toegevoegd en dat gaf een heerlijke kick zonder dat het voor mij overheersend werd. De honing, het citroensap en de feta helpen daarnaast ook om de pittigheid een beetje te verminderen.

Dit heb je nodig voor de geroosterde paprika spread:

  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram feta kaas
  • Een halve chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 1 teen knoflook
  • 3 theelepels vers citroensap
  • 3 theelepels olijfolie
  • 2 theelepel honing
  • Een halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout

Je hebt voor dit recept ook een foodprocessor (zoals deze) nodig.

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Zo maak je de geroosterde paprika spread

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  2. Was de paprika’s en snijd ze in kleine reepjes. Plaats ze op de bakplaat en rooster ze in de oven in 20 minuten tot ze zacht zijn en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat de paprika iets afkoelen en plaats ze daarna in de foodprocessor met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een spread die romig van textuur is maar nog wel wat grovere stukjes groenten bevat. Zo’n 2 minuten. Proef je paprika spread en breng hem op smaak met peper en zout.

Serveer de geroosterde paprika spread direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Deze spread is zoals ik bovenaan in het artikel al zij voor super veel verschillende doeleinden te gebruiken. Ik heb er zelfs – met de toevoeging van een beetje roomkaas – een heerlijk pastasaus van gemaakt. 🙂

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Meer borrel ideetjes? Wat dacht je van deze romige feta spread met slechts 2 ingrediënten, een heerlijk zelfgemaakt brood uit de pan of een lekker hapje zoals deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Dat kan niet misgaan! 🙂

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

Geroosterde paprika spread met feta een vleugje chili

[snippet-shop snippet-shop=””]
[ad-snippet ad-snippet=””]