geroosterde bloemkool kikkererwten recept

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met pittige yoghurtsaus

Bloemkool? Not a fan. Maar geroosterde bloemkool? Kom maar door! πŸ˜€ Door de bloemkool met een lekkere marinade op basis van olijfolie te coaten en langzaam in de oven te roosteren krijg je véél meer smaak en wordt hij wat minder bitter en minder zwaar.

Naast de bloemkool bestaat dit lekkere gerechtje ook uit geroosterde kikkererwten. Deze zorgen voor een lekkere bite, wat een fijne combinatie is met de zachte bloemkool. En om de maaltijd net wat meer pit te geven zit er een gezond en mager sausje bij waar tabasco, chili en gerookte paprikapoeder bij.

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met pittige yoghurtsaus

Course: MainCuisine: Other world cuisineDifficulty: Easy
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

38

minutes

Met dit recept maak je een heerlijke gezonde maaltijd met groenten in de hoofdrol.

IngrediΓ«nten:

  • Voor de geroosterde bloemkool:
  • 1 bloemkool

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram)

  • 2 tenen knoflook

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels oregano

  • Een handje cashewnoten

  • Voor de pittige yoghurtsaus:
  • 200 gram magere yoghurt*

  • 1 theelepel gerookte papaprikapoeder

  • Snufje chili vlokken

  • 20 druppels tabasco (ongeveer, naar smaak)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  • Giet de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg ze samen in een ruime kom.
  • Pers de knoflook en meng het met de olijfolie, oregano en wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool en kikkererwten, en hussel goed door zodat alles bedekt is met de olie.
  • Verdeel alles over de bakplaat en rooster het in de oven voor 35 tot 40 minuten.
  • Maak ondertussen de saus door de yoghurt, paprikapoeder, chili vlokken, tabasco, peper en zout door elkaar te roeren. Pas de hoeveelheid (en dus de pittigheid) naar je eigen smaak aan.
  • Verdeel de geroosterde bloemkool en kikkererwten over 2 borden of schalen en verdeel de cashewnoten erover. Schenk wat van de saus erover en serveer de rest van de saus er los bij.

OpMerkingen & tips:

  • * Je kunt dit recept ook heel eenvoudig vegan maken door te kiezen voor bijvoorbeeld kokosyoghurt.
  • Wie had gedacht dat bloemkool zo lekker kon zijn? πŸ™‚

Meer lekkere en gezonde gerechten proberen? Kijk dan eens naar dit recept voorgepofte zoete aardappel met feta en gegrilde ui, deze couscous salade met pompoen, biet en feta Γ³f download mijn gratis e-book!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! πŸ˜€ Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! πŸ˜€


Afbeelding om te pinnen:

geroosterde bloemkool uit de oven met kikkererwten

2 Comments

  1. Pingback: Zoetzure gemarineerde komkommer – Foodie Feest

  2. Pingback: Gegrilde ui uit de oven – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*