Gegrilde halloumi salade

Gegrilde halloumi salade met rucola, linzen en pesto dressing

Heb je al eens halloumi gegeten? Deze stevige kaas behoud zijn vorm bij verhitting, waardoor je hem makkelijk kunt bakken en hij een heerlijk goudbruin korstje krijgt.  Deze gegrilde halloumi salade bevat slechts 6 ingrediënten en maakt een goed vullende maaltijdsalade voor 2 personen.

Halloumi kaas is van zichzelf al een beetje zout, dus je hoeft hier zelf helemaal niets meer aan te doen. Je snijd de halloumi (je koopt het als een blok, zoals feta) in plakjes, verwarmt een koekenpan met een scheut olie, en je bakt ze ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur.

Er zijn wel 100 manieren te bedenken om halloumi in een gerecht te verwerken, maar ik koos dit keer voor een eenvoudige, gezonde salade. Met rucola, tomaat, komkommer, lekker veel linzen om de salade vullend te maken, en als dressing gewoon heel simpel wat pesto. Snel klaar en super lekker!

Gegrilde halloumi salade met rucola, linzen en pesto dressing

Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

6

minutes

Voor 2 personen.
Ook nodig: olie om in te bakken.
*Wil je de pesto zelf maken? Dan heb ik hier een lekker recept voor je.

Ingrediënten:

  • 100 gram halloumi

  • 1 blikje linzen (uitlekgewicht 130 gram)

  • 125 gram cherry tomaten, gehalveerd

  • 50 gram rucola

  • Een halve komkommer, in stukjes/schijfjes

  • 2 eetlepels pesto*

Zo maak je het:

  • Laat de linzen uitlekker en plaatst ze daarna in een saladeschaal samen met de rucola, komkommer, en tomaat. Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel over 2 borden.
  • Verwarm een scheut olie in een koekenpan, op middelhoog vuur. Snijd de halloumi in plakjes en leg ze in de hete koekenpan. Bak de halloumi tot hij een goudbruin korstje krijgt. Dit duurt ongeveer 3 a 4 minuten per kant.
  • Verdeel de gegrilde halloumi over de borden en serveer direct.

Operkingen & tips:

  • Je kunt restjes salade gerust bewaren, maar de halloumi wordt na een tijdje wel wat taaier.

Meer lekkere salades? Probeer eens deze snelle pastasalade met zongedroogde tomaat en artisjok of de koude courgetti salade met pesto! 🙂

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Afbeelding om te pinnen:

halloumi salade

One Comment

  1. Pingback: Parelcouscous salade met noten en mosterddressing – Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*