frambozen schaafijs

frambozen schaafijs met kokoswater en limoen

Behoefte aan wat verkoeling? Dit frambozen schaafijs is heerlijk koud maar ook nog eens lekker gezond.

frambozen schaafijs

Een ijsje wat ook nog eens lekker gezond is, dat is natuurlijk het beste van twee werelden! 🙂 Dankzij de grote hoeveelheid frambozen kun je het schaafijs op een natuurlijke manier zoeten, en het ultra gezonde kokoswater zorgt voor extra verfrissing. De limoen zorgt voor een extra frisje en wat extra smaak. Het is simpel, het is lekker, en ik ben helemaal fan! 🙂

voor 2 tot 4 porties.

ingrediënten voor het frambozen schaafijs:

  • 1 doosje bevroren frambozen (250 gram)
  • 350 ml kokoswater *
  • 1 limoen

* Ik raad het merk Obrigado aan. Dit is het enige merk wat puur kokoswater heeft, zonder toevoegingen.

frambozen schaafijs kokoswater

Zo maak je het frambozen schaafijs:

  1. Stop de frambozen, het kokoswater en het sap van 1 limoen in de blender en mix tot een glad geheel.
  2. Giet het mengsel in een vriezerbestendige schaal en laat het ongeveer 2 uurtjes uitharden. Langer mag natuurlijk ook!
  3. Haal het ijs uit de vriezer en laat het op het aanrecht een klein beetje ontdooien, totdat je met behulp van een vork het ijs gemakkelijk kan schaven.
  4. Schaaf op deze manier al het ijs, en serveer direct.

Easy peasy! Het ijs smelt langzaam dus je kan lekker lang genieten van je verfrissende snack.

schaafijs maken

Meer lekker ijs? Kijk dan ook eens naar deze gezonde frozen yoghurt met rood fruit! 🙂 En nóg zo’n makkelijk en gezonder toetje vindt je hier: snelle aardbeienmousse met 2 ingrediënten.

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge