Food review: Tastea thee

Food review: Tastea thee

Voor thee ben ik altijd in! 🙂 Zeker wanneer het verse, zelf ontworpen blends zijn. Van Tastea mocht ik een thee uitproberen om samen met de speciale theebeker te testen en te reviewen. Hoe dat beviel lees je hier!

Food review: Tastea thee

Wat is Tastea?

Tastea is een super leuk merk met een uitgebreide webshop vol lekkere thee! Misschien ken je ze al wel, hun detox thee en skintight thee zijn namelijk erg populair onder mensen die gezonder willen leven of willen afvallen. Maar naast deze 2 theetjes biedt tastea nog meer; de webshop bevat namelijk 40 verschillende producten!

Food review: Tastea thee

Ruime keuze

Kiezen welke thee je als eerste wil proeven is niet makkelijk, met zoveel keus! Ga je voor de mojito cocktail thee, een chai thee of juist een thee die zorgt voor een energie boost? Ik denk dat er voor elke wens wel een thee te vinden is. 🙂

De speciale theebeker

Om de thee het makkelijkst te drinken raad Tastea de speciaal ontwikkelde theebeker aan. Dit is een dubbelwandige meeneembeker waarin de thee extra lang warm blijft. Het makkelijkste aan deze beker vind ik zelf de ingebouwde theefilter. Je kunt je thee gewoon los in de beker doen, de filter erop plaatsen en de deksel erop schroeven. Daarna kun je een slok nemen zonder dat er thee deeltjes meekomen! 🙂

Food review: Tastea thee

Food review: Tastea thee

Luxe verpakking

De thee is prachtig verpakt in een mooi zwart en stevig blik wat mooi zal staan in de keuken. Is je thee op dan kan je dit blikje ook nog hergebruiken voor iets anders! 🙂

Food review: Tastea thee

De geur en smaak

Ik heb gekozen voor een ijsthee variant in de smaak ‘Sunset‘. Deze bevat de volgende ingrediënten: Apple, hibiscus, carrot, pear (pear, rice flour), lemon peels, natural flavouring, peach (peach, rice flour), goji berry, safflower petals. Een lekkere fruitige mix met een vleugje bloem erin! 🙂

Zodra je de deksel van de pot haalt komt de zoete geur je al tegemoet. Heerlijk! De thee op zichzelf ziet er trouwens ook prachtig uit, een mooie mix van rode, oranje en paarse tinten. En feestje om te zien én te ruiken dus.

Volgens de instructies op de verpakking zet je de ijsthee gewoon met heet water, waarna je hem laat afkoelen en in de koelkast zet tot hij lekker koud is. Ik moet zeggen dat dat een prima methode is, maar let er wel op dat je de theeblaadjes/stukjes er op tijd uithaalt. Doe je dit niet dan wordt hij iets te heftig. Ik zou adviseren om de thee maar 5 minuten te laten trekken, maar dat is natuurlijk smaak gebonden.

Heb je eenmaal de goede verhoudingen te pakken dan heb je een heerlijke zoete maar toch frisse thee! 🙂

Food review: Tastea thee

Food review: Tastea thee

Conclusie

Veel mensen in mijn omgeving waren al fan van Tastea, en ik snap helemaal waarom! 🙂 Natuurlijke thee van goede kwaliteit in heerlijke smaken. Helemaal top.

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Met kortingscode TASTEA2 kun je een thee uitproberen met 10% korting! 😀

Food review: Tastea thee

Meer food reviews? Eerder schreef ik al over de heerlijke zelf samen te stellen chocoladerepen van Chocstar, de yummy brownies van brownies per post, de zachte zoete fudge van Jack Fudge en de Deense delicatessen die verkocht worden bij DDANSK.