DIY sinaasappel suiker scrub

diy-sinaasappel-suiker-scrub

Verwen jezelf met deze heerlijke scrub, je maakt hem heel eenvoudig zelf! De kans is groot dat je de ingrediënten (kokosolie, suiker, honing en sinaasappel) al in huis hebt.

suikerscrub1

Ik wordt altijd blij van DIY’s die nét zo goed of zelfs beter zijn dan de alternatieven uit de supermarkt of drogisterij, en daarbij ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee zijn. Deze scrub maak je gewoon met de ingrediënten uit je keukenkast!

suikerscrub2

DIY suikerscrub ingrediënten:

  • 150 gram kokosolie (vast, niet vloeibaar)
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 sinaasappel

Zo maak je de scrub

Boen de sinaasappel schoon onder de kraan. Rasp de schil van de sinaasappel en plaats de rasp in een beslagkom. Voeg de suiker, kokosolie en honing toe en mix met een elektrische handmixer tot alles goed vermengt is en je scrub romig word. Schep je scrub in een potje en bewaar hem afgedekt op een koele, droge plek.

Breng de scrub tijdens het douchen met zachte ronddraaiende bewegingen aan op de huid. De scrub voelt dankzij de kokosolie heerlijk aan op de huid, en de suiker scrubt de huid lekker zacht.

Het smeltpunt van kokosolie

Kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 25 graden celcius. Maak je de scrub in de zomer, dan kan het zijn dat je scrub een beetje ‘smelt’ door het warme weer. Roer de scrub als dat gebeurt dan gewoon even door, en plaats hem desnoods een tijdje in de koelkast. Maar ook vloeibaar kun je de scrub gewoon blijven gebruiken!

suikerscrub3

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

3 Comments

  1. Ik ga dit zeker uitproberen al had ik 1 vraag. Bij kokosolie staat er vast, waarom niet vloeibaar?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*