DIY sinaasappel suiker scrub

diy-sinaasappel-suiker-scrub

Verwen jezelf met deze heerlijke scrub, je maakt hem heel eenvoudig zelf! De kans is groot dat je de ingrediënten (kokosolie, suiker, honing en sinaasappel) al in huis hebt.

suikerscrub1

Ik wordt altijd blij van DIY’s die nét zo goed of zelfs beter zijn dan de alternatieven uit de supermarkt of drogisterij, en daarbij ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee zijn. Deze scrub maak je gewoon met de ingrediënten uit je keukenkast!

suikerscrub2

DIY suikerscrub ingrediënten:

 • 150 gram kokosolie (vast, niet vloeibaar)
 • 100 gram rietsuiker
 • 2 eetlepels honing
 • 1 sinaasappel

Zo maak je de scrub

Boen de sinaasappel schoon onder de kraan. Rasp de schil van de sinaasappel en plaats de rasp in een beslagkom. Voeg de suiker, kokosolie en honing toe en mix met een elektrische handmixer tot alles goed vermengt is en je scrub romig word. Schep je scrub in een potje en bewaar hem afgedekt op een koele, droge plek.

Breng de scrub tijdens het douchen met zachte ronddraaiende bewegingen aan op de huid. De scrub voelt dankzij de kokosolie heerlijk aan op de huid, en de suiker scrubt de huid lekker zacht.

Het smeltpunt van kokosolie

Kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 25 graden celcius. Maak je de scrub in de zomer, dan kan het zijn dat je scrub een beetje ‘smelt’ door het warme weer. Roer de scrub als dat gebeurt dan gewoon even door, en plaats hem desnoods een tijdje in de koelkast. Maar ook vloeibaar kun je de scrub gewoon blijven gebruiken!

suikerscrub3

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]

10 Comments

 1. Ik ga dit zeker uitproberen al had ik 1 vraag. Bij kokosolie staat er vast, waarom niet vloeibaar?

 2. Pingback: Fibromyalgie en plannen: Dit is hoe ik mijn dagen inplan

 3. Lijkt me superleuk om te maken met mijn dochters. Goed te doen!
  Heb je een idee hoe lang het ongeveer houdbaar is?

 4. Kan het ook met normale olie ipv met kokosolie? En als je de sinaasappel rasp rasp scrub dat wel lekker? En krijg je dat ook een oranje kleur? En kan je voedingskleurstoffen eraan toevoegen of geef dat af op je Lichaam hoop op een reactie van deze vragen!😊

  • Hi Nicole, het kan ook met gewone olie maar met kokosolie wordt de scrub steviger. 🙂 met gewone olie blijft hij heel vloeibaar. Maar de werking blijft hetzelfde! 😀 De sinaasappel daar merk je verder niets van, ook niet in kleur. Ik zou inderdaad geen kleurstof toevoegen, volgens mij is dat niet zo goed voor je huid en het kan vlekken achterlaten op je huid en in je huis bij knoeien. Succes! 🙂

 5. Céline Vanlandeghem

  Leuk! Ik probeer dit volgende week uit met mijn leerlingen voor Moederdag. Hoe groot is zo’n potje dat je gevuld hebt met deze ingrediënten? 50 ml? Meer?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*