Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

Pizza als dessert? 😀 jazeker! Deze pizza belegd met mascarpone, chocolade, aardbei en pistache maakt een heerlijk toetje! De aardbei en chocolade zorgen voor de zoetigheid, maar door de (ongezoete) mascarpone blijft hij heerlijk fris. Als bodem gebruiken we een Magioni courgettebodem; deze bevat minder calorieën en je sneakt ook nog eens wat groenten in je dessert. Wees gerust, die groenten proef je totaal niet!

Voor een extra gezonde touch en wat extra smaak heb ik een deel van de mascarpone gemixt met matcha poeder. Het staat lekker vrolijk op de pizza en zit natuurlijk vol gezondheidsvoordelen!

Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

ingrediënten voor de Magioni dessertpizza:

  • 1 Magioni courgette pizzabodem
  • 80 gram mascarpone
  • 60 gram Swiss pure chocolade met nootjes
  • 6 tot 8 verse aardbeien
  • een handje pistachenoten
  • Optioneel: een halve theelepel Magioni matcha poeder

Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

Zo maak je de dessertpizza:

  1. Bak de pizza af in een voorverwarmde oven, voor 10 tot 12 minuten op 220 graden. Laat hem goed afkoelen.
  2. Smeer de mascarpone over de pizzabodem. Optioneel kun je het matcha poeder door een deel van de mascarpone roeren.
  3. Snijd de aardbeien door midden of door vieren, afhankelijk van de grootte van de aardbei. Verdeel ze over de pizza.
  4. Snijd met een koksmes kleine reepjes en stukjes van de reep chocolade en verdeel ze over de pizza.
  5. Hak als laatste de pistachenootjes in kleine stukjes en sprenkel ze over de dessertpizza.

Serveer de dessertpizza direct! Lekker om te delen, maar ook helemaal prima om lekker in je eentje op te eten! ;).

Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

Yumyum! Meer desserts met aardbei? Probeer dan deze snelle en gezonde aardbeienmousse! Meer borrelhapjes? Maak dan zeker deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas.

Dessertpizza met chocolade, aardbei en pistache

 

 

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

11 Comments

  1. WOW wat lekker!!! Ik heb nu echt zin om dit te gaan maken… foto’s zijn ook echt mooi geworden. Ik stuur echt even een linkje naar mezelf. Net iets gezonder dan pizza nutella 😉

  2. Dat is wel een heel erg leuk idee zeg. Die ga ik zeker onthouden, mijn meisje geeft binnenkort haar kinderfeestje, dan is zoiets ook leuk. Ik heb ze wel eens in het vriesvak zien liggen, maar zelfgemaakt is natuurlijk veel lekkerder, en zoveel leuker.

  3. Leuk idee en ziet er goed uit! Ik houd niet van zoetigheid op mijn pizza dus ik sla over 🙂

  4. Ohh dat ziet er super lekker uit! Al ben ik zelf niet zo van de toetjes omdat ik meestal al vol zit, haha.

  5. Goh wat origineel bedacht! Het ziet er heel erg lekker uit, jum!

  6. Oh, ik heb enkel nog maar die chocolade pizza van Dr. Oetker gegeten. Vond ik zo gek… zoete pizza… Het begin was zo vreemd, maar eens je het idee pizza uit je hoofd zet gaat het dan wel, het is gewoon gek, vind ik nog steeds, maar zeker niet slecht. Deze zal dan ook wel lekker zijn

  7. Ik moet dit dus maar niet aan de kleine van mijn schoonzus laten zien. We hebben afgelopen weekend voor het eerst met haar aan de pizarette gezeten en het enige wat ze erop wilde was chocolade. Nu kunnen we haar natuurlijk niet meer wijs maken dat het niet kan op een pizza hahaha! Het ziet er wel onwijs leuk uit zeg!

  8. Deze zag ik op social media voorbijkomen. Wat is hij mooi gelukt bij jou. Lijkt me heerlijk, ga ik ook een keer maken. Dol op de Magioni bodems!

  9. LOL. wat grappig een pizza als dessert! Hij ziet er lekker uit zeg!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*