Lakrids by Johan Bülow: exclusieve Deense gourmet drop

DDANSK Deense delicatessen: review + winactie!

DDansk Deense delicatessen: review + winactie!

DDANSK: een webshop vol Deense delicatessen!

Ken je DDANSK al? Op deze mooie webshop verkoopt eigenaresse Isabel de lekkerste delicatessen en mooie design producten uit Denemarken. Deze selecteert ze zelf, want alleen de beste Deense delicatessen verdienen een plekje op de site. Zo zijn alle producten van hoge kwaliteit, gemaakt met natuurlijke ingrediënten en glutenvrij. De Deense winegums zijn zelfs helemaal vegan; ook heel fijn!

Het proeven van deze Deense delicatessen is een hele ervaring voor je smaakpapillen, want ze zijn net even anders dan je gewend bent! Zo bevatten een aantal delicatessen drop, daar zijn ze in Denemarken namelijk dol op! Ze hebben ontdekt dat je drop uitstekend kunt combineren met bijvoorbeeld chocolade, fruit en karamel.

Ik kreeg een prachtig pakket opgestuurd vol Deense goodies om te proeven en te reviewen, en daar heb ik zeer van genoten :). Hieronder deel ik mijn ervaringen met jullie! Vergeet ook niet om onderaan het artikel even te lezen hoe je mee kan doen aan de winactie.

Lakrids: Gourmet drop

Laten we beginnen met de Lakrids! Deze gourmet drop vind ik de meest bijzondere delicatesse uit de reeks. Lakrids bevatten vanbinnen heerlijke drop, en zijn omhuld met een royale laag Belgische chocolade van hoge kwaliteit.

Het brein achter Lakrids is Johan Bülow. Hij wilde de wereld van drop laten genieten zoals je nog nooit eerder geproefd hebt, en is daar 100% in geslaagd want de Lakrids zijn fantastisch! De Lakrids lijn bevat veel verschillende smaken waarvan ik de variant met witte chocolade en passievrucht hebt geproefd (links op de foto), en de variant die gecoat is in een laagje droppoeder (rechts).

Lakrids by Johan Bülow: exclusieve Deense gourmet drop

De smaakbeleving begint al vanaf het eerste moment dat je de Lakrids in je mond stopt. Dan proef je (bij de drop variant) direct een heerlijk laagje zoethout. Ik kreeg gelijk nostalgische flashbacks naar het zakje ‘zout en zout’ poeder wat ik vroeger in de snoepwinkel graag kocht, al proef ik in de Lakrids hier een ‘volwassen’ variant op. Zodra de droppoeder verdwijnt proef je de royale laag met luxe chocolade, gevolgd door de zachte drop in het midden. De passievrucht variant is gecoat met een speciaal passievrucht poeder met een licht zuurtje, wat heel goed combineert met de witte chocolade. Beiden zijn erg lekker!

Door het gehele snoepje heen proef ik bij beiden de hoge kwaliteit in producten, wat het eten van deze delicatesse echt een genietmomentje maakt.

Lakrids by Johan Bülow: exclusieve Deense gourmet drop

Lakrids droppoeder

Naast de delicatessen bevat Lakrids ook een foodline om zélf aan de slag te gaan met het verwerken van drop in gerechten. Er zijn 4 varianten te koop: fijn droppoeder, grof droppoeder, zoute drop siroop en zoete drop siroop. Ik heb de grove droppoeder in mijn bezit, want ik ben door DDANSK uitgedaagd om met een lekker recept met drop te komen!

Lakrids droppoeder om te koken en te bakken met drop!

‘Hoe smaakt dat dan, droppoeder?’ vraag je je nu waarschijnlijk af. Zoals je misschien wel weet is het hoofdingrediënt in drop zoethout, en daar heb je vast wel eens thee van gedronken, of op de kermis een zoethoutstokje van gekocht. Het droppoeder is ook gemaakt van zoethout, maar smaakt een stukje intenser. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om een gerecht veel smaak te geven.

Ik ben inmiddels aan het experimenteren en weet nu dat droppoeder érg lekker combineert met zelfgemaakte karamel. Ik heb ook een beetje droppoeder toegevoegd een vers sapje wat ik had bestaande uit zwarte bes en braam, en dit gaf echt een extra laagje smaak en voegde ook wat warmte toe aan het drankje. Heel lekker! 🙂

Wally & Whiz gourmet winegums

Zien deze luxe winegums er niet heerlijk uit? Alleen het doosje al is leuk! Deze Deense snoepjes zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten en bevatten absoluut géén kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Wat ik ook fijn vind is dat de gummies helemaal vegan zijn. Ik ben zelf niet vegan of vegetarisch, maar ik vind het idee van dierlijke producten (gelatine) in een snoepje echt absurd. Zeker als het ook gewoon zonder kan!

Wally and Wizz: vegetarische gourmet winegums

Ik mocht de varianten appel – yuzu en grapefruit – gember proberen. De gummies zijn gecoat in een laagje met zoet poeder, wat erg lekker aanvoelt in je mond. Zodra je doorsabbelt of zachtjes bijt komen de heerlijke smaken vrij. Je proeft direct dat de gummies daadwerkelijk de ingrediënten op het doosje bevatten, en geen kunstmatige smaken. Je proeft échte appel, yuzu, grapefruit en gember. Heerlijk fris en licht zoet.

Op de DDANSK shop staat bij elke delicatesse een uitgebreide omschrijving, en zo las ik bij deze gummies het volgende: “Door de extractie van de etherische olie uit de schil van de grapefruits ontstaat er een geconcentreerde grapefruit olie, die rijk is aan zuur en zoetheid naast de discrete bitterheid van de vrucht. Er wordt gebruik gemaakt van frisse, jonge gember knollen die worden gedroogd en gemengd. Door het drogen wordt gingerol omgezet in shogaol die de pittige en gekruide smaak versterkt.” Een echte delicatesse winegum dus, met liefde voor natuurlijke ingrediënten.

Wally and Wizz: vegetarische gourmet winegums

Karamelleriet: ambachtelijke Deense karamel

Last but not least hebben we de Karamelleriet! 🙂 Ik heb hiervan 2 soorten die allebei een totaal andere smaakbeleving geven. Als eerste de ‘Bornholmsk Granit’. Dit is een stevige karamel met pepermunt, omhult met droppoeder. Zodra je de karamel in je mond stopt proef je direct véél salmiak, wat ik erg lekker vind! De karamel is vrij stevig dus het duurt even voordat je goed kan kauwen, maar zo doe je wel lekker lang met het snoepje. En de combinatie van karamel met een vleugje pepermunt is erg verfrissend.

De andere variant, de ‘Daggry’ is naast de Lakrids mijn favoriete delicatesse uit de reeks. De Daggry is meer een fudge, en is heerlijk zacht vanbinnen. De fudge is een combinatie van zachte karamel en drop, en is omhult in een laagje heerlijke chocolade. Van buiten is het snoepje gecoat in een super lekker frambozen poeder, wat de delicatesse een zoetzure start geeft. Eerst dus zoet met een klein frambozen zuurtje, gevolgd door rijke chocolade en een center van heerlijke milde en zoete dropfudge. Yum! Ik kan je vertellen dat ik mijn best moest doen om niet teveel te snoepen voordat ik de foto’s had gemaakt!

Karamelleriet: ambachtelijke Deense karamel met een vleugje drop

Conclusie

Mijn conclusie? Ik ben super blij dat ik deze heerlijke delicatessen heb kunnen proeven! Het zijn heerlijke snoepjes waarvan je er 1 a 2 per dag eet, en er dan ook echt van geniet. Languit op de bank – ogen dicht – en een heerlijk genietmomentje voor jezelf creëren. Het is bovendien ook echt een superleuk en origineel cadeau idee waar je iemand (zeker een foodie!) leuk mee kan verassen. En dat brengt me direct bij…. de winactie! 😀

WINNEN! De LOVE Kalaha giftbox voor moederdag

Yay! Ik mag via mijn instagram een prachtige giftbox ter waarde van €30,- weggeven met daarin 3 varianten Lakrids! Wat krijg je? een doos met 3 heerlijke soorten chocolade omhulde drop, met de smaken zwarte bes, sinaasappel-framboos en yuzu-limoen.

Het enige wat je moet doen? DDANSK en Foodie Feest volgen, je favoriete moeder (je eigen moeder, of bijvoorbeeld je vriendin / zus / dochter waarvan jij vind dat ze een fantastische moeder is) taggen en vertellen waarom jij dit wil winnen voor haar! Meedoen kan tot zondag 6 mei 2018. Klik hier om direct mee te doen. Succes! 😀

winnen! de gourmet drop van Lakrids

Heb je geen instagram? Laat dan hieronder een berichtje achter om mee te doen!

Tags

40 Comments

 1. Wauw de verpakkingen zijn in ieder geval al een cadeautje!!!
  Drop in combinatie met chocolade. Daar had ik nog niet eerder aan gedacht.
  Ik probeer hier een voorstelling van te maken maar dat wil niet lukken. Ik zal dus echt moeten proeven haha.

 2. Klinkt erg lekker. Aparte combinatie! Ik wil wel proefkonijn zijn.

 3. Hele mooie verpakking met aparte combinatie ingrediënten. Leuk om eens te proberen!

 4. Ik ben heel erg benieuwd naar die drop! Ik houd erg van drop!

 5. De verpakkingen op zich zien er al super leuk uit! Van het merk heb ik nog nooit gehoord. Maar wie niet waagt, niet wint zeggen ze toch 🙂 Ze zien er ook een beetje uit als Turks snoep.

 6. Wauw dat ziet er allemaal fantastisch uit! Heb ik nog nooit gegeten!
  Ook de verpakkingen zijn heel erg leuk! Fijn dat je er een giveaway aan kan koppelen ook, dan kunnen anderen het ook meteen eens proberen 🙂

 7. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg! Ik zou het graag willen proberen, ik doe mee!

 8. Dat ziet er allemaal erg fijn uit zeg! Mooie verpakkingen ook! Ik doe mee!

 9. Ik vind het er erg leuk uitzien, maar ik houd niet van drop, dus ik denk dat ik deze producten zou skippen.

 10. Ik lees karamel, ik ben verkocht. Haha. Snel eens een kijkje nemen op de webshop. Ik ben benieuwd wat ze nog meer hebben.

 11. Superlekker! Ik doe zeker mee aan deze winactie

 12. Ik hou echt van Denemarken én van het eten van de Denen. Deze webshop kende ik nog niet maar ik ga het zeker allemaal eens bekijken.

 13. Marian B

  Mjammie, dat maakte het reviewen vast een feest 😉 Ik zou er graag mijn schoonmoeder mee verrassen, een vereiste is wel dat ze uitdeelt ;-)Ze verdient het zeker omdat ze altijd voor ons, haar kleinkinderen en eigenlijk iedereen klaar staat. Een mooi gebaar, zeker nu ze zelf wel wat positiviteit kan gebruiken.

 14. Het ziet er in ieder geval wel prachtig uit allemaal, zal eens kijken ben wel nieuwschierig

 15. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een super leuke verpakking!! Ben best nieuwsgierig!

 16. Mijn moeder is gewoon de liefste omdat ze mijn moeder is. En omdat ze vaak voor me klaarstaat verdient zehet pakket

 17. elisabeth maria martina

  voor ons mam met haar 90 jaar een heerlijk gebaar, verras haar maar, hiertegen heeft ze vast geen enkel bezwaar #duimenmaar

 18. Ik doe graag mee.

 19. Voor Maud Bakker, Al jaren georienteerd op Zweden maa weet niet van de lekkere delicatessen van Denemarken en die mag je toch echt niet missen. Ik weet wel dat ik even op bezoek ga mocht zei winnen??

 20. Hmmm wat klinkt dit zalig. Ik ken t allemaal niet. Maar door jouw verhaal wel trek gekregen!! Haha. En de fotos zijn ooo zo leuk. Ziet er goed uit!!

 21. Ik ben zelf geen snoeper, maar mijn moeder toevallig wel! Ook zijn wij dol op Scandinavië en vinden wij het leuk om nieuwe eetgewoontes te ontdekken. Het lijkt mij dan ook super leuk om haar te verassen met zo’n zoete box! Na een hele rotte start van het nieuwe jaar verdient ze het wel even om in het zonnetje gezet te worden 🙂

 22. Arlette

  Ik vind het superleuk om eten te ontdekken wat ik nog niet ken! En al helemaal als het gaat om snoepgoed, daar kun je mij heel blij mee maken!

 23. Hmmm, ziet er allemaal heel speciaal uit!! Ik vind het zelf heel leuk om nieuwe dingen te proberen maar drop is niet mijn favoriete smaak 🙂

 24. Klinkt heerlijk allemaal. En zo fijn dat je de ingrediënten gewoon online kunt kopen. Zo ligt de wereld aan je voeten!

 25. m chen

  Mooi cadeau voor mijn zus!

 26. Rosemary

  Ja ik wil ook meedoen, bij het lezen ervan loopt het water me al in de mond. Zo lekker allemaal.

 27. Maureen

  OEEHHH!

  Ik begin al te water-tanden als ik deze delicatessen zie!!
  De snoepjes zelf zien er PRACH-TIG uit en ook stijlvol verpakt.

  Het lijkt me super om mijn moeder hiermee te trakteren en genietmomentjes te geven, die verdient ze zo!!

  Hopelijk kan ik haar hier binnenkort mee verrassen 🙂

  Liefs,

 28. marij brand

  oeh klinkt goed!!! Hier gaat mn moeder heel blij van worden 🙂

 29. Wat leuk, had er nog nooit van gehoord. Alleen al de verpakking maakt me blij 🙂 #foodie

 30. Ik heb Denemarken altijd een mooi land gevonden, alleen het eten heeft mij nog niet overtuigd.. Dit ziet er overigens wel smaakvol uit. Maarja chocolade!! 😊😊

 31. Ze zien er niet alleen lekker uit maar ze zien er ook zo mooi en perfect uit. Echt topkwaliteit volgens mij.

 32. Ziet er fantastisch uit ik doe heel graag mee!
  Word een heerlijk feestje met deze mooie producten.

 33. Lijkt me heeeeeerlijk :3:3 :3

  ik doe graag mee!! Ik ben vandaag ook jarig, dus dit zou een enorm leuk verjaardagscadeautje zijn..

  Groetjes Fenny!

 34. Ik waag graag een kansje

 35. Het water loopt me in de mond bij je beschrijving! klinkt goddelijk!
  Helaas kan ik niet mee doen met de winaktie, kan mijn mams niet taggen, die heeft geen instagram. Maar ga je wel volgen op instagram en DDANSK uiteraard ook.

 36. Myrthe

  Ik doe graag mee voor mijn eigen moeder. Dat blijft toch altijd heel speciaal, omdat het de meest hechte band is die ik heb. Plus het is echt altijd gezellig. Zeker als we ook nog kunnen snoepen bij de thee ;).

 37. Wat ziet dat er allemaal mooi uit. Heel benieuwd naar, vooral het ‘raw’ spreekt mij aan!

 38. Pingback: Bosvruchten taart met zoethout en chocolade ganache - Foodie Feest

 39. Wat leuk om zo eens snoep uit een ander land te zien zeg! Ik krijg er wel lekkere trek van.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*