geboorte cupcakes met muisjes

Create & Co stylingboards! Review en behind the scenes

Van Create & co kreeg ik twee mooie stylingboards (fotografie ondergronden) om uit te testen. In dit artikel vind je mijn review én tegelijkertijd een kijkje achter de schermen bij het schieten van mijn food foto’s.

Wat zijn stylingboards?

Stylingboards zijn handige ondergronden die je helpen bij het neerzetten van de juiste sfeer in je foto’s. Ze zijn een onmisbaar onderdeel bij fotografie. Of je nou voedsel fotografeert, bloemen, stationairy of andere voorwerpen, de ondergrond kan je foto maken of breken.

Mijn ervaringen met verschillende ondergronden

Van Create & Co kreeg ik twee verschillende borden om uit te testen, en natuurlijk om mijn ervaringen met jullie te delen. Ennnn ik ben enthousiast hoor! 🙂

Ik fotografeer al een aantal jaar, dus ik heb over die jaren ook al best wat ondergronden verzameld. 2 van mijn favorieten die je vaak op mijn insta feed terug zien komen zijn mijn lichtgrijze beton look (dit is letterlijk een losse badkamertegel) en mijn witte houten plank. En alhoewel ik er nog steeds heel blij mee bent is het nadeel van deze ondergronden dat ze loodzwaar zijn en dus niet echt goed handelbaar.

Ook heb ik vorig jaar 2 ondergronden bij een webshop besteld, maar deze zijn me echt tegen gevallen. Ze waren vrij prijzig en ik gebruik ze vrijwel nooit. Waarom niet? Omdat ze van dun vinyl zijn gemaakt en ik dit toch een beetje fake vind ogen, en omdat je ze op moet rollen. Die opgerolde vorm krijg je er lastig uit. Elke keer als ik ze gebruik moet ik zware voorwerpen op de hoeken zetten om te voorkomen dat ze niet uit zichzelf op beginnen te rollen. Mega irritant! Ik kan ze ook niet plat bewaren, want dan beschadigen ze omdat ze zo dun zijn.

Create & Co stylingboards: mijn review

Hoe zit het dan met de borden van Create & Co? Die zijn echt een verademing moet ik zeggen. 🙂 Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, echt een board dus. Ik weet niet precies welk materiaal gebruikt is, maar het is een dik soort kunststof. En dat werkt echt heerlijk. De print komt ook echt veel echter over dan bij zo’n dunne vinyl ondergrond. Vind je ook niet dat mijn foto’s lijken alsof ze zijn geschoten op een echt marmeren aanrecht? 😀

Meer voordelen? Vanwege het dikke materiaal kun ze makkelijk tegen de muur zetten wanneer je een ondergrond én achtergrond nodig hebt (als je een foto van vooraf schiet). En ze zijn uiteraard ook vlek-proof, dus alles wat je morst veeg je er zo weer af. Ze zijn ook lichtgewicht, wat echt een voordeel is als je vaak wil wisselen van ondergrond of locatie.

Al met al ben ik dus mega positief over deze borden. Wil je je fotografie naar een hoger niveau tillen? Dan raad ik deze echt aan. Hopelijk komen er in de toekomst nog veel meer soorten bij, dan kom ik zeker een keertje online shoppen!

Achter de schermen bij mijn donut shoot

Om de boards uitgebreid te testen heb ik een aantal mini donuts gehaald. Ik heb ze zelf voorzien van een laagje chocolade ganache. Waarom heb ik ze zelf geglazuurd in plaats van kant-en-klare choco donuts te kopen? Die kant-en-klare versie vind ik er nooit zo lekker uit zien, de chocolade laag oogt heel dof. Met mijn eigen ganache creëer ik een glanzend laagje, wat met het juiste licht heel mooi reflecteert en de donut er extra lekker uit laat zien.

Mijn eerste stap was een globale layout maken met de donuts, op het marmeren stylingboard. Zodra ik hier tevreden mee was heb ik mijn statief gepakt en de camera gepositioneerd voor een foto van bovenaf (mijn statief is speciaal voor flatlays en kan kantelen).

Nu het zomer is en lekker lang licht fotografeer ik op zolder naast een groot raam. In de winter gebruik ik vaak een daglichtlamp. En als mijn compositie klaar is dan zet ik altijd een wit foamboard aan de rechterzijde om het licht wat van rechts komt te reflecteren naar de linkerzijde van het onderwerp.

Met behulp van live-view en een app op mijn telefoon kan ik makkelijk zien hoe de foto eruit komt te zien zonder dat ik constant door de zoeker hoef te kijken. Ideaal! 🙂 Vanaf dit moment ga ik schuiven met de compositie en voeg ik vaak nog extra elementen toe. In dit geval een paar vintage theekopjes en schoteltjes. Ik maak altijd lekker veel foto’s vanaf dit moment, later in lightroom (mijn fotobewerkingsprogramma) kies ik dan de mooiste uit.

Naast het marmeren stylingboard heb ik ook een groene variant gekregen, voor een compleet andere look. Zo zie je direct hoe de ondergrond de sfeer kan beïnvloeden. Ze zijn beide heel mooi, het is maar net naar welke sfeer je op zoek bent.

Eerder in de week maakte ik al een paar testfoto’s met een salade, zie hieronder het resultaat! 🙂 Ik vind het groene beton hier echt geweldig bij passen.

Wil je gaan shoppen? Je vindt de boards hier! 🙂