couscous salade

Couscous salade met nectarine, feta en munt

Fris, zomers, fruitig en licht. Een mega lekkere couscous salade boordevol gezonde ingrediënten en bomvol zomerse smaken.

Ik flanste deze couscous laatst zomaar in elkaar met de ingrediënten die ik toevallig nog in huis had, verder dacht ik er niet echt bij na. Maar toen ik de eerste hap nam dacht ik al gelijk oké dit is een blijvertje! Oehh wat was dat lekker!

Het is niet alleen super eenvoudig te maken, het bevat ook nog eens redelijk weinig ingrediënten én je kan het een paar uur van tevoren al klaar maken. Handig als je een feestje geeft of uitgebreid gaat barbecuen. Je kunt ook een dubbele portie maken zodat je de volgende dag nog een heerlijke lunch hebt.

De dressing maakte ik met een speciaal siroopje wat ik in huis had met gember en passievrucht, eigenlijk bedoelt voor over pannenkoeken. Ik kocht het bij de winkel Søstrene Grene maar ik heb geen flauw idee of deze in het vaste assortiment zit. Heb je ook zo’n fruitige siroop in huis, probeer deze dan zeker uit in jouw dressing. Heb je het niet, dan is het met honing ook ontzettend lekker.

Dit recept maakt een maaltijdsalade voor 1 persoon, of een bijgerecht voor 2 tot 4 personen. 

Recept: couscous salade met nectarine, feta en munt

Maakt

1

portie
Bereidingstijd

15

minutes

Ingrediënten:

  • Voor de couscous salade
  • 100 gram feta

  • 75 gram couscous

  • Een halve komkommer

  • 20 gram verse spinazie

  • 20 gram amandel stiften of gehakte amandelen

  • 1 nectarine

  • Ongeveer 2 takjes gram verse munt

  • 1 theelepel kippenbouillon poeder (ik gebruik de vega versie van Bio Today)

  • Voor de dressing
  • 1 eetlepel olijfolie

  • Halve tot hele eetlepel fruitsiroop of honing

  • Peper en zout

  • 1 theelepel appelazijn

Zo maak je het:

  • Plaats de ongekookte couscous in een hittebestendige (medium formaat) kom samen met het bouillonpoeder. Breng 100 ml water aan de kook en giet dit erbij. Dek de kom af met een bord en laat 4 minuten staan. Hierna is het water opgenomen. Roer de couscous los en laat hem afkoelen.
  • Snijd de nectarine, feta en komkommer in blokjes. Snijd of scheur de spinazie wat fijner, zodat je niet van die mega bladeren hebt. Meng dit alles samen met de couscous in een ruime kom bij elkaar.
  • Snijd de munt fijn en voeg toe.
  • Maak de dressing door de olie, siroop of honing en het water met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de couscous.
  • Verdeel de amandelen over de couscous. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

Opmerkingen & tips:

  • Je kunt de salade 2 dagen in de koelkast bewaren. Het beste is dan wel om de nectarine op het laatste moment erbij te doen, na 2 dagen wordt deze een klein beetje bruin.

Bekijk ook eens mijn andere couscous recepten:

Couscous salade met courgette, appel, nootjes en frisse yoghurtsaus

Couscous salade met pompoen, biet en feta

Parelcouscous salade met noten en mosterddressing

couscous salade

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*