Site pictogram Foodie Feest

Couscous salade met courgette, appel, nootjes en frisse yoghurtsaus met munt

Een frisse en zomerse couscous salade met courgette die goed vult en waarbij je niets hoeft te koken of bakken! 🙂 Alle ingrediënten gaan rauw in de salade, dus even snijden, husselen en klaar is je salade

Deze lekkere groene couscous salade met frisse ingrediënten maakt een verfrissende en lichte maaltijdsalade voor een warme dag. Appel, babyspinazie en courgette zorgen voor een knapperige frisse bite, en de yoghurtsaus met munt maakt het plaatje helemaal compleet.

Courgette dilemma
Met courgettes heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Sinds ik een courgetteplant in de tuin heb staan groeien er wekelijks meerdere gigantische exemplaren, maar veel ideeën voor lekkere gerechten had ik eigenlijk niet! Ik probeerde een soep, maar dat vond ik niets bijzonders. Ik probeerde geroosterde courgette stukjes, maar dat vond ik weer zo saai en nergens naar smaken.

Ik had de courgette in de eerste instantie ook geplant voor het zusje van mijn vriend, die er wél dol op is. Inmiddels – met het felle zonnetje er al weken op – groeien er soms wel 6 per week en dat is toch net wat te veel voor 1 persoon, dus ik heb mijn collega’s ook al meerdere malen blij gemaakt. Iedereen scheen regelmatig courgette te eten tot mijn verbazing! 😛

Dit weekend kreeg ik het idee om eens een andere ‘vorm’ te proberen, en zo was deze salade met dunne courgette plakjes geboren. Omdat de plakjes zo dun zijn, zijn ze lekker knapperig maar niet ‘too much’. En zo vind ik het dus wél erg lekker. 🙂 Je hebt trouwens geen fancy keukenapparatuur nodig, je kunt gewoon een dunschiller gebruiken!

Dit recept maakt 1 grote maaltijdsalade of een lekker bijgerecht voor 3-4 personen.
Deze couscous salade heeft een bereidingstijd van 10 minuten.

Dit heb je nodig voor de couscous salade met courgette:

  • Voor de couscous:
  • 100 gram courgette
  • 75 gram couscous
  • 50 gram geitenkaas bolletjes
  • 30 gram amandelen
  • Een halve appel
  • Een handje babyspinazie
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 4 eetlepels yoghurt (ik gebruik magere)
  • Ongeveer 25 blaadjes verse munt
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 2 kleine teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepel vers citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je de couscous salade met courgette

  1. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Roer de couscous met een vork door en laat het goed afkoelen. Bewaar de afgekoelde couscous tussentijds in de koelkast.
  2. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, olijfolie, de geperste knoflook en het citroensap met elkaar te mengen. Was de muntblaadjes en hak ze in zeer kleine stukjes. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de helft van de yoghurtsaus door de couscous heen, en zet de andere helft apart. (beiden in de koelkast)
  3. Was de courgette en snijd met een dunschiller in de lengte dunne plakjes.
  4. Hak de amandelen in grove stukken en snijd de appel in kleine halve schijfjes.
  5. Hussel de courgette, amandelen, appel, baby spinazie en geitenkaas in een grote saladeschaal door de couscous.
  6. Serveer de couscous salade met (naar smaak) een drizzle van de overgebleven yoghurtsaus erover.

Nog meer couscous? Ik heb ook een heerlijk recept voor een couscous salade met pompoen, biet en feta, en anders is deze salade met blauwe kaas, geroosterde ham en druiven misschien wel wat voor je 😀

 

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀


Mobiele versie afsluiten