Courgetti salade met pesto - courgette spaghetti

Courgetti – koude courgetti salade met pesto

Volg je me al wat langer, dan heb je afgelopen zomer misschien wel mijn enorme lading courgettes gezien! Ik had een plant in de tuin en haalde er wel 4 enorme courgettes per week uit. Superleuk zou je denken, MAAR…. ik hou eigenlijk helemaal niet van courgettes. 🙄 Toch probeer ik het af en toe toch weer te verwerken in een recept en had ik afgelopen week wéér iets lekkers bedacht: koude courgetti salade met pesto! 😍⁣⠀

Courgetti

Het is een ontzettend simpele en healthy maaltijd met lekker veel groente en een zelfgemaakte walnoot-rucola pesto dressing, afgemaakt met wat cherry tomaatjes. Heerlijk verfrissend en met een bite én binnen 10 minuten klaar, dit receptje is een blijvertje! 😊⁣⠀

Dit heb je nodig voor 2-3 personen:

Dit heb je nodig voor de pesto: ⁣⠀
1 teen knoflook⁣⠀
80 ml olijfolie⁣⠀
40 gram walnoten⁣⠀
40 gram Parmezaanse kaas⁣⠀
Het sap van een halve citroen⁣⠀
10 gram basilicumblaadjes⁣⠀
20 gram rucola⁣⠀
⁣⠀
Ook nodig:⁣⠀
400 gram courgette spaghetti / courgetti⁣⠀
250 gram cherry tomaten⁣⠀
Een handje rucola⁣⠀

Zo maak je de courgetti met pesto:

Mix in de keukenmachine alle ingrediënten door elkaar. Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe. Roer de pesto door de courgette spaghetti oftewel courgetti. Heb je een spiralizer dan kun je het zelf maken, maar ik heb een kant en klare bak gebruikt. 😎⁣⠀
⁣⠀
Schep de pesto courgetti in een schaal en verdeel 250 gram gehalveerde cherry tomaten erover en een handje rucola erover. Eet smakelijk! 😁⁣⠀

Courgetti salade

Ben je dol op courgette? Eerder maakte ik al eens een couscous salade met courgette, appel, nootjes en een frisse yoghurtsaus met munt die ook zeker de moeite waard is! En neem ook eens een kijkje bij mijn andere pesto gerechtjes, zoals deze rucolapesto met pistache en sinaasappel en de heerlijke pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes!

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Summary
Courgetti salade
Article Name
Courgetti salade
Description
Courgetti salade met pesto

4 Comments

  1. Dit ziet er overheerlijk uit. En als ik het goed heb, perfect voor een keto dieet. Ik plaats het alvast op mijn “te proberen” lijst!

  2. Dit recept heb ik zojuist opgeslagen en ga ik proberen. Begrijpbare ingrediënten, snel te maken en gezond: ideaal. Thanks!

  3. Pingback: Lekker aubergine recept + een kijkje in de aubergine kas – Foodie Feest

  4. Pingback: Gegrilde halloumi salade met rucola, linzen en pesto dressing

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*