citroen maanzaad pannenkoekjes

Citroen maanzaad pannenkoekjes met frambozensaus

Heerlijke fluffy pannenkoekjes, frisse citroen en een friszoet frambozensausje. Het perfecte gerechtje om pasen en de lente mee te vieren! πŸ™‚

Dit artikel is special voor pasen in samenwerking met supermarkt Coop tot stand gekomen, en daarbij kwam de vraag wat mijn ultieme paasbeleving is. Aangezien ik echt dol ben op broodjes, croissantjes, pancakes, noem maar op is dat antwoord voor mij hardstikke duidelijk; brunch! πŸ™‚ De feestelijkste, meest uitgebreide brunch die je maar kan bedenken. Met een gezellige tafel vol vrolijke lentebloemen, versgeperste sapjes, verschillende soorten broodbeleg/smeersels, gerookte zalm, bladerdeeghapjes, scones, pancakes, mini broodjes, eitjes, noem maar op. Lekker rond 11 uur aan tafel en rond 3 uur pas – met je buik vol – van je stoel afrollen. Voor de rest van de dag hoef je dan niet veel meer te eten, maar ‘s avonds kan je nog wat leftovers snoepen als je toch een klein beetje trek hebt gekregen. πŸ™‚


Deze pannenkoekjes zijn echt perfect voor de liefhebbers van een fris zuurtje; zowel de citroen als de frambozen geven een friszure smaak. Weet je van jezelf dat je meer van zoet houd? Voeg dan wat extra suiker toe in het beslag en de saus.

Het maken van de pannenkoekjes is appeltje-eitje! πŸ™‚ Mix de droge ingrediΓ«nten bij elkaar, daarna in een aparte kom de natte ingrediΓ«nten, en roer het vervolgens voorzichtig door elkaar. Je krijgt dan een lekker dik beslag wat je heel gemakkelijk in de pan kan scheppen. Houd het vuur van de pan vrij laag, en check af en toe of de onderkant mooi bruin wordt. Flip ze dan om, bak de andere kant nog even, en stapel de pannenkoekjes vervolgens op tot een mooie instagrammable stack! πŸ˜€

Citroen maanzaad pannenkoekjes met frambozensaus

maakt

9

tot 10 stuks
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

10

minutes

Heerlijke fluffy pannenkoekjes met citroen, maanzaad en een vers frambozensausje. Is voor jou iets al snel te zuur? Vroeg dan wat extra suiker toe aan het beslag en de saus voor een zoetere smaak.

IngrediΓ«nten:

  • 180 ml karnemelk

  • 100 gram bloem

  • 30 gram volkoren meel

  • 15 ml neutrale olie (ik gebruik rijstolie)

  • 1 ei

  • 1 of 2 eetlepels suiker

  • Het rasp van 1 citroen + 1 eetlepel vers citroensap

  • 5 gram maanzaad

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanille extract

  • Een halve theelepel baking soda (baksoda / zuiveringszout)

  • Een halve theelepel zout

  • Voor de saus:
  • 100 gram frambozen

  • 1 theelepel citroensap

  • 1 a 2 eetlepels vanillesuiker

  • 3 eetlepels water

Zo maak je het:

  • Maak als eerst de saus, door de ingrediΓ«nten onder het kopje β€˜saus’ bij elkaar te combineren in een kleine sauspan. Breng het langzaam aan de kook en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken. Druk de frambozen plat met je spatel.
  • Laat de saus afkoelen en blend hem met behulp van een staafmixer of hakmolentje tot een gladde saus. Is je saus aan de stevige kant, roer er dan wat water door voor een meer vloeibare saus.
  • Meng voor de pancakes in een kom de bloem, volkoren meel, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar.
  • Meng in een aparte kom het ei, de karnemelk, olie, het vanille extract, citroensap en -rasp, maanzaad en de suiker door elkaar.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de kom met de karnemelk. Dit kan gewoon met een garde. Het beslag hoort lekker dik te zijn. Stop direct met mixen zodra alles bij elkaar is opgenomen. Te lang mixen maakt de pannenkoekjes taai.
  • Verwarm je koekenpan op een niet te grote pit, op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter.
  • Gebruik een juslepel of kleinere soeplepel om een portie beslag in de pan te gieten. Het beslag is vrij dik, dus spreid met behulp van de juslepel het beslag een klein beetje uit tot een pannenkoekje met een diameter van ongeveer 10 centimeter.
    Bak de pannenkoekjes rustig, op een middelhoog vuur. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant; hierna kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.
  • Maak een mooie stack en serveer met de frambozensaus! πŸ™‚

Kan je geen genoeg krijgen van pannenkoekjes, dan heb ik goed nieuws πŸ™‚ Ik heb namelijk ook een recept voor de variaties met lente ui en feta en cranberry en rozemarijn. En hou je liever van naturel of wil je je eigen draai eraan geven, gebruik dan dit basisrecept.

Afbeeldingen om te pinnen:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*