Chocolade sinaasappel mousse taart

chocolade-sinaasappel-mousse-taart

Met deze taart maak je geheid indruk: de combinatie van chocolade en sinaasappel is een echte klassieker. En de oven? Die kan je voor deze taart gewoon uit laten.

chocoladesinaasappeltaart2

Zorg dat je chocolade gebruikt met een zo hoog mogelijk cacao percentage. De cacao zorgt namelijk voor die rijke, decadente chocoladesmaak. Ik gebruikte een tablet Lindt Excellence 99% cacao samen met een tablet Lindt Excellence orange intense, voor een extra sinaasappelsmaak.

Zet de volgende ingredienten maar op je boodschappenlijstje:

  • Voor de mousse:
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade – met een zo hoog mogelijk cacao percentage
  • 5 eieren
  • 2 sinaasappels
  • Voor de korst:
  • 125 gram boter
  • 450 gram chocolate chip cookies
  • Voor de topping:
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • cacao om te strooien

chocoladesinaasappeltaart1

Zo maak je de taartbodem

Plaats alle chocolate chip cookies in de keukenmachine en maal ze tot kruimels. Smelt nu de boter. Boter kun je gerust in de magnetron smelten: Zet een schaaltje met je boter 30 seconden in de magnetron, en roer goed door. Is nog niet alles gesmolten, herhaal dan de stappen.

Meng de boter en de koekkruimels met een lepel door elkaar, en strooi de kruimels in een taartvorm. Gebruik de bolle kant van de lepel om de kruimels goed aan te drukken en te verdelen. Zorg ook dat de opstaande randen van de taartvorm goed bedekt zijn met een dikke laag. Zet de taartvorm in de koelkast.

 

Zo maak je de vulling

Doe de boter en suiker in een mengkom en mix het in een paar minuten goed door elkaar.

Smelt nu de chocolade. Dit kan op dezelfde manier als de boter: in de magnetron, om de 30 seconden even roeren. Voeg de chocolade aan het beslag toe en mix tot een glad geheel.

Rasp de schil van allebei de sinaasappels, en voeg de rasp toe aan het beslag. Pers nu de sinaasappels en voeg één eetlepel van het sap toe. Mix alles door elkaar.

Het belangrijkste onderdeel van deze taart zijn de eieren. Deze zorgen ervoor dat het beslag in een luchtige mousse verandert. Zorg ervoor dat je de eieren goed en lang klopt. Gebeurt dit niet, dan kan de mousse te zacht blijven en stijft hij misschien niet goed op. Voeg de eieren daarom één voor één toe, en klop elk ei 5 minuten lang door het beslag heen.

Als je arm er nog niet is afgevallen van al dat mixen, giet je mousse dan in de taartbodem en dek de taart losjes af met folie. Laat de taart minstens 5 uur in de koelkast opstijven.

chocoladesinaasappeltaart4

De aankleding

Klop de slagroom. Voeg, zodra de slagroom lobbig wordt, de suiker toe en blijf kloppen tot de room stevig is. Snijd de taart in 8 of 10 punten (hij is vrij machtig!), en leg de slagroom erop. Strooi als laatste wat cacao over de taart. Serveer direct en laat de taart niet te lang buiten de koelkast staan.

chocoladesinaasappeltaart3

Psst! Wil je voortaan geen enkele blogpost meer missen? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

Volg ons op Instagram


Hou je naast kokkerellen net als ons ook zoveel van online shoppen? Neem dan zeker een kijkje in onze collectie tops, truien, sieraden, accessoires en items voor in huis!
Nest warehouse tops, truien, accessoires, sieraden en items voor in huis. www.nestwarehouse.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*