Chocolade mousse taart met sinaasappel

Chocolade mousse taart met sinaasappel - recept op Foodie Feest

Met deze chocolade mousse taart maak je geheid indruk: de combinatie van chocolade en sinaasappel is een echte klassieker. En de oven? Die kan je voor deze taart gewoon uit laten.

Zorg dat je chocolade gebruikt met een zo hoog mogelijk cacao percentage. De cacao zorgt namelijk voor die rijke, decadente chocoladesmaak. Ik gebruikte een tablet Lindt Excellence 99% cacao samen met een tablet Lindt Excellence orange intense, voor een extra sinaasappelsmaak.

Dit heb je nodig:

  • Voor de mousse:
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade – met een zo hoog mogelijk cacao percentage
  • 5 eieren
  • 2 sinaasappels
  • Voor de koekjesbodem:
  • 125 gram boter
  • 450 gram chocolate chip cookies
  • Voor de topping:
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • cacao om te strooien

Chocolade mousse taart - chocolade en sinaasappel taart met een luchtige mousse vulling

Zo maak je de taartbodem

  1. Plaats alle chocolate chip cookies in de keukenmachine en maal ze tot kruimels.
  2. Smelt in een steelpannetje op laag vuur de boter.
  3. Meng de boter en de koekkruimels met een lepel door elkaar, en strooi de kruimels in een taartvorm. Gebruik de bolle kant van de lepel om de kruimels goed aan te drukken en te verdelen. Zorg ook dat de opstaande randen van de taartvorm goed bedekt zijn met een dikke laag.

 

Zo maak je de mousse vulling

  1. Plaats de boter en suiker in een mengkom en mix het in een paar minuten goed door elkaar.
  2. Smelt de chocolade, ook weer in een steelpan op laag vuur of au bain-marie.
  3. Rasp de schil van beide sinaasappels, en voeg de rasp toe aan het beslag. Pers nu de sinaasappels en voeg één eetlepel van het sap toe. Mix alles door elkaar.
  4. Het belangrijkste onderdeel van deze taart zijn de eieren. Deze zorgen ervoor dat het beslag in een luchtige mousse verandert. Zorg ervoor dat je de eieren goed en lang klopt. Doe je dit niet, dan stijft hij misschien niet goed op. Voeg de eieren daarom één voor één toe, en klop elk ei 5 minuten lang door het beslag heen.
  5. Giet de mousse in de taartbodem en dek de taart losjes af met folie. Laat de taart minstens 5 uur in de koelkast opstijven.

taart met chocolade mousse en sinaasappel smaak - recept!

De slagroom en cacao

  1. Klop de slagroom. Voeg zodra de slagroom lobbig wordt de suiker toe en blijf kloppen tot de room stevig is.
  2. Snijd de taart in 8 of 10 punten (hij is vrij machtig!), en lepel de slagroom erop.
  3. Strooi als laatste wat cacao over de taart.

Serveer de chocolade mousse taart direct en laat de taart niet te lang buiten de koelkast staan.

Meer taart inspiratie nodig? Kijk ook eens naar deze aardbeien roomkaas kruimeltaart of de citroen- & limoentaart.

makkelijke Chocolade mousse taart met sinaasappel erdoor

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade mousse taart met sinaasappel
Jessica - Foodie Feest
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner.

One Comment

  1. Pingback: Speculaas chocolade taart met gesuikerde amandelen - Foodie Feest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*