Chocolade oreo popcorn repen

Chocolade oreo popcorn repen

Dit is echt dé ultieme movie snack. Popcorn, chocolade én oreo koekjes in 1. Omdat het kan! 🙂

Dit heb je nodig:

  • 400 gram melkchocolade
  • 150 gram oreo koekjes (1 rol)
  • 65 gram zoute popcorn

Zo maak je de repen

Voorbereiding

Zet een bakvorm klaar, bekleed met bakpapier of aluminiumfolie. Breek de oreo koekjes in kleine stukjes. Zet de oreo stukjes samen met de popcorn klaar in een grote kom. Snijd de chocolade in extra kleine blokjes/snippers. Hoe kleiner de chocoladestukjes, hoe makkelijker ze smelten.

Chocolade tempereren

Ken je dat? Heb je chocolade gesmolten voor in een lekker recept, maar zelfs uren later is het nog niet gesmolten! Dit komt door het chemische proces wat komt kijken bij het smelten van chocolade. Uit zichzelf wordt de gesmolten chocolade nooit meer echt hard, en daarom gaan we de chocolade tempereren.

Eerst smelten we tweederde van de 400 gram chocolade. In dit geval is dat dat 266 gram. Zet een (anti aanbak) steelpannetje op de kleinste pit op laag vuur, en smelt hierin langzaam de chocolade. Haal zodra de chocolade gesmolten is de pan direct van het vuur. Voeg nu beetje bij beetje de rest van de (133 gram) chocolade stukjes toe, en roer alles goed door elkaar tot een gladde ietwat dikke massa.

Zo maak je de chocolade oreo popcorn repen

Voeg de getempereerde chocolade toe aan de kom met de popcorn en oreo stukjes, en roer alles stevig door totdat het goed bedekt is met een flinke choco laag. Stort het mengsel in je bakvorm, spreid alles goed uit, en druk het daarna lichtjes aan.

Laat de chocolade in een paar uur goed hard worden, en snijd het daarna in lekkere chunky repen.

[ad-snippet ad-snippet=””]

Chocolade oreo popcorn repen

Tip: Tempereren is best lastig, en vergt misschien wat oefening. Worden jouw chocolade oreo popcorn repen toch niet helemaal hard? Dan kun je ze ook in de koelkast bewaren. Zo worden ze toch nog stevig. Wel snel opeten als ze eenmaal uit de koeling zijn! 🙂

 

Chocolade oreo popcorn repen

Chocolade oreo popcorn repen

Als chocolade lover vind je dit recept vast ook interessant: Chocolade en gezouten karamel cookie bars.

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*