Chocolade muffins met stukjes chocolade

Chocolade muffins met stukjes chocolade

Een krokante buitenkant en een zachte smeuïge binnenkant vol stukjes half gesmolten chocolade. Deze chocolade muffins moet je proeven!

Chocolade muffins

Ik ben dol op muffins! Ze zijn heerlijk smeuïg en licht, maar niet overdreven zoet. Eerder maakte ik al (met grotendeels hetzelfde recept) deze heerlijke muffins met blauwe bessen, en nu was ik toe aan chocolade! 🙂 Door het beslag gaat flink wat cacao, en op het laatst roer je een gigantische hoeveelheid chocolade stukjes erdoor. Want niets is lekkerder dan een chocolade muffin waarbij je stukjes half gesmolten chocolade tegenkomt bij elk hapje. 🙂 Toch? 😀

Lazy baking
Het recept voor deze muffins is zo makkelijk, dat ik heb zelfs een beetje lui vind 🙂 Je hebt namelijk geen bijzondere apparatuur nodig; alleen een garde en een zeef! Alle ingrediënten moeten zo kort mogelijk door elkaar gemixt worden om het beslag zo smeuïg mogelijk te houden. Even zeven, alles in de kom doen, en even doorroeren. That’s all! 🙂

[ad-snippet ad-snippet=””]

Een krokante buitenkant en een zachte smeuïge binnenkant vol stukjes half gesmolten chocolade. Deze chocolade muffins moet je proeven!

Dit recept maakt 12 muffins.

Dit heb je nodig voor de chocolade muffins:

  • 190 gram bloem
  • 150 gram chocolade naar keuze (ik gebruikte puur en wit)
  • 150 gram suiker
  • 135 ml karnemelk
  • 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)
  • 40 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 20 gram cacao
  • 1 ei
  • Anderhalve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel instant koffiepoeder
  • Een halve theelepel baking soda
  • Een snufje zout

Chocolade muffins met stukjes chocolade

Zo maak je de chocolade muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een aparte kom de bloem, cacao, koffie poeder, bakpoeder, baking soda en het zout bij elkaar.
  3. Plaats in een aparte kom de karnemelk, olie, gesmolten boter, suiker, ei, en vanille en roer alles met een garde kort door elkaar.
  4. Voeg dan het bloem-mengsel toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer ze door het beslag.
  6. Schep het beslag in de 12 cupcake vormpjes. Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten.

Chocolade muffins met stukjes chocolade

Jammieee! De muffins zijn warm en koud heerlijk, maar ik zou zeker een warme muffin aanraden. De chocolade stukjes zijn dan extra zacht / half gesmolten. Echt goddelijk lekker! 🙂

Chocolade muffins met stukjes chocolade

Meer muffins? Ik heb inmiddels aardig wat lekkere recepten voor je. Wat dacht je van muffins met appel, kaneel en crumble topping? Of, als iets gezondere variant, de ontbijt muffins met spelt, chia zaadjes en pompoenpitten. Maar persoonlijk blijft mijn favoriet de blauwe bessen muffins. 🙂

Chocolade muffins met stukjes chocolade

Chocolade muffins met stukjes chocolade

 

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]