Chocolade koek- en pindarotsjes

Chocolade koek- en pindarotsjes

Chocolade koek- en pindarotsjes

Oh my! Alsof pindarotsjes nog niet lekker genoeg waren? Deze versie met stukjes koek erin is helemaal onweerstaanbaar!

Yes, daar ben ik weer met een heerlijk simpel recept :D. Met slechts 3 ingrediënten tover je deze feestelijke koek- en pindarotsjes in elkaar. Zelf voeg ik nog een snufje zout toe aan de chocolade, want ik houd heel erg van sweet & salty. Maar dit is uiteraard optioneel.

Chocolade tempereren
De enige kleine uitdaging in dit recept is stap 2; het tempereren van de chocolade. Misschien dat het je de eerste keer niet helemaal lukt. Geen nood hoor, want aan de smaak verandert niks! Het kan alleen zo zijn dat de chocolade niet helemaal goed stolt. Het is in dat geval handiger om de rotsjes in de koelkast te bewaren omdat de chocolade dan iets steviger blijft en minder snel smelt. Maar lekker zullen ze zeker blijven! 🙂

Mocht je meer willen lezen erover, dan heb ik ook een uitgebreidere omschrijving voor het tempereren (met behulp van een keuken thermometer) in dit artikel staan.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram melkchocolade
  • 150 gram schuddebuikjes*
  • 110 gram ongezouten pinda’s
  • Optioneel: een snufje zout

*Schuddebuikjes komen in 2 varianten. Kies je favoriet of maak een combinatie!

Chocolade koek- en pindarotsjes

Zo maak je de koek- en pindarotsjes

  1. Zet een kom klaar met daarin de schuddebuikjes en pinda’s door elkaar gemixt.
  2. De chocolade gaan we tempereren. Dit is een handeling waardoor de chocolade straks weer goed stolt (zodat het niet al direct smelt zodra je het beetpakt), en een knapperige bite krijgt. Breek de chocolade in blokjes en smelt 200 gram (dus ⅔ deel) in een pan op laag vuur. Haal, zodra de de chocolade compleet is gesmolten, de pan van het vuur en voeg de resterende 100 gram chocolade blokjes toe. Roer de blokjes goed door de gesmolten chocolade totdat alles gesmolten is. Je zal merken dat de chocolade dik en romig wordt.
  3. Giet de pinda’s en schuddebuikjes (met optioneel het zout) bij de gesmolten chocolade en mix door elkaar tot alles goed bedekt is met een dik laagje chocolade.
  4. Laat het mengsel 3 minuten staan om alvast een beetje te stollen.
  5. Leg 2 vellen bakpapier klaar op het aanrecht. Schep met behulp van 2 lepels kleine hoopjes op het bakpapier.
  6. Laat de rotsjes op het aanrecht stollen, en bewaar ze daarna in een afgesloten doosje op kamertemperatuur.

Chocolade koek- en pindarotsjes

Wat is dat toch met pinda’s en chocolade? 🙂 Het blijft een van mijn all time favoriete combinaties. Mijn soortgelijke recept voor pindakaas brownies is ook een aanrader!

Chocolade koek- en pindarotsjes

[snippet-shop snippet-shop=””]

[ad-snippet ad-snippet=””]