plaatpizza van bladerdeeg met pesto en ham

Plaatpizza van bladerdeeg met ham, mozzarella en pesto

bladerdeeg-plaatpizza-met-ham-mozzarella-en-pesto

Een heerlijke zelfgemaakte plaatpizza zonder gedoe, met een krokante bladerdeeg bodem. Een kwestie van uitrollen, beleggen en afbakken!

Zelf pizza maken vind ik persoonlijk ontzettend leuk om te doen, maar het ideale pizzabodem recept? Die heb ik nog niet gevonden. Vaak kost het veel werk om de bodem voor te bereiden en is hij daarna alsnog te hard, te dik of juist een slappe hap. De oplossing? Bladerdeeg op rol!

Dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (68 gram)
  • 90 gram mozzarella (iets minder dan 1 zakje)
  • 2 plakjes achterham
  • 50 gram pesto (ongeveer)
  • 2 cherry tomaatjes
  • Peper & zout
  • Italiaanse kruiden

plaatpizza van bladerdeeg met pesto en ham

Zo maak je de plaatpizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rol de rol bladerdeeg uit op een grote bakplaat. Meeste rollen vers bladerdeeg komen inclusief een vel bakpapier. Is dit bij jou niet het geval? Leg dan eerst een vel bakpapier in de bakplaat.
  3. Strijk de tomatenpuree met de bolle kant van een lepel uit over het bladerdeeg. Houd aan de randen ongeveer 2 centimeter vrij. Bestrooi de uitgesmeerde puree met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Snijd als eerste de mozzarella in plakjes en leg ze op de plaatpizza. Breng daarna met een theelepeltje kleine beetjes pesto aan op verschillende plekken (ongeveer 7 theelepels). Snijd dan de plakjes achterham in reepjes/stukjes en beleg ze op de pizza. Snijd de cherrytomaatjes door vieren en hol ze uit, zodat er geen sap meer in zit (het water hiervan maakt je pizza slap), en plaats ze op de pizza. Bestrooi als laatste de pizza nogmaals met wat Italiaanse kruiden.
  5. Bak de plaatpizza in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Houd goed in de gaten of er niks verbrand.

Snijd de pizza na het bakken in vierkante stukken en serveer direct! Al zijn ze koud ook nog steeds heerlijk 🙂

plaatpizza van bladerdeeg met pesto en ham

Meer lekkere hapjes? Probeer dan eens deze Mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en geitenkaas, of de altijd fijne mini quiches met prei en spekjes!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bladerdeeg plaatpizza met ham, mozzarella en pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*