bietenpesto

Bietenpesto crostini’s

Een heerlijke combinatie van zoete bietjes en klassieke pesto ingrediënten minus de basilicum. Deze bietenpesto is een heerlijke en gezonde variatie, en bovendien heerlijk op een warme crostini met geitenkaas of feta!

bietenpesto

Ik ben echt dól op pesto, maar dat had je misschien al wel door. 🙂 En hoewel de traditionele pesto echt een topper is, vindt ik het ook erg leuk om met andere smaken en met verschillende groenten te experimenteren. Deze bietenpesto zit bijvoorbeeld bomvol geraspte bietjes en is daarom ook een lekkere gezonde boterhamspread. Bieten zitten namelijk propvol vitaminen en mineralen. Yay!

Maar mocht je de bietenpesto niet op een crostini willen eten, dan kun je hem ook door je pesto roeren! 🙂 Of dotjes bietenpesto op je pizza, of verdund met wat water of olie als dressing over je salade, noem maar op. Net als een gewone pesto is deze bietenpesto in heel veel gerechten goed te verwerken.

Persoonlijk vind ik de bietenpesto warm het lekkerst; dan komen de zoete tonen uit de bietjes het beste naar voren. Al helemaal in combinatie met geitenkaas met honingsmaak. Echt smullen! 🙂

Met de bietenpesto kun je ongeveer 20 crostini’s maken.
De bietenpesto is in de koelkast 3 dagen houdbaar.

ingrediënten voor de bietenpesto crostini's:

  • Voor de bietenpesto:
  • 220 gram gekookte geraspte bietjes
  • 50 ml olijfolie
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • Het sap van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Voor de crostini’s:
  • Geitenkaas of feta (mijn tip: geitenkaas met honingsmaak)
  • Een (al afgebakken) stokbrood naar keuze
  • Basilicum of sla ter garnering

bietenpesto crostini's

Zo maak je de bietenpesto en crostini’s:

  1. Plaats voor de bietenpesto de bietjes, olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, citroensap en peper en zout in de keukenmachine, en maal tot pesto. Proef en voeg naar smaak eventueel meer peper en zout toe. Ik voeg altijd flink wat toe!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd van een stokbrood schuin sneetjes brood af. Beleg met een royale laag bietenpesto. Verkruimel wat geitenkaas of feta erover.
  4. Bak de crostini’s in de oven af in ongeveer 8 minuten. Garneer en serveer direct! 🙂

bietenpesto op crostini geitenkaas

Als dat niet genieten is! 🙂 Ben je op zoek naar meer lekkere borrelhapjes? Dan zit je hier goed, want ik heb meer dan genoeg recepten voor relaxte avondjes, feestjes en borrelplankjes! 🙂 Wat dacht je van mini kaasstengels met maanzaad, olijventapenade met Parmezaanse kaas en een lekker brood met olijven en rozemarijn?

crostini bietenpesto

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

8 Comments

  1. Wat apart, maar wat lekker lijkt het me. Sinds ik in Australië overal biet tussen mijn broodjes kreeg, vind ik dit dus koud heel lekker. deze combi lijkt me heerlijk. Ik ga dit zeker proberen, bedankt voor de tip!

  2. Wat zijn jouw foto’s toch altijd weer een genot om naar te kijken, zo mooi. Ik zie dat de basis ook gemakkelijk vegan te maken is en wil deze dan ook graag eens proberen. Het ziet er zo lekker en feestelijk uit!

  3. Ik hou niet zo van bietjes maar dit ziet er wel echt heerlijk uit!

  4. Ik heb vroeger wel eens biet geproefd maar was er niet gek van – misschien zou ik het op deze manier wel lusten 🙂

  5. Frederique

    Ik ga dit proberen! Ik moet bietjes eten omdat ik ijzertekort heb en ik weet nooit zo goed wat ik ermee aanmoet haha

  6. Dat klinkt goed, lekker altijd zo’n smeerseltje op een lekker stukje toast! Wat een mooie foto’s maak je ervan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge