Bananenbrood met dadels en honing recept

Bananenbrood met dadels en honing

Bananenbrood met dadels en honing recept

Dit heerlijke bananenbrood is lekker zoet, zacht en gevuld met stukjes dadel. Een leuke twist op een normale cake!

Bananenbrood!? Ik had het nog nooit gemaakt, maar het stond al lang op mijn baklijstje. Ik heb een heerlijk recept samengesteld met zure room voor een extra zachte textuur, dadels voor wat zoetigheid en een kleine bite, en een beetje honing waardoor het bananenbrood nรฉt wat rijker van smaak is. Mijn vriend was in ieder geval gelijk fan, want de cake was binnen no time weg! ๐Ÿ™‚

Gebruik bij deze cake, die door de bananen snel wat โ€˜zwaarderโ€™ is qua beslag, een metalen bakblik voor het beste resultaat. Deze is een stuk steviger dan siliconen bakvormen (die gaan vaak bol staan) en geleidt de warmte goed. Ter referentie: ik gebruikte een metalen bakblik van 12 bij 31 centimeter.

Dit heb je nodig:

  • 180 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram zure room
  • 20 gram maizena
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 2 eetlepels honing
  • 80 gram dadels, in kleine stukjes
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

 

Bananenbrood met dadels en honing recept

Zo maak je het bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Zet alvast je bakblik klaar: vet het bakblik in met een stukje boter, en sprenkel er dan wat bloem in. Verspreid de bloem door het bakblik door hem steeds te kantelen en lichtjes te tikken.
  3. Mix de boter en suiker in 1 minuut tot een romig geheel.
  4. Voeg รฉรฉn voor รฉรฉn de eieren toe en mix ze in 3 minuten door het beslag.
  5. Plet de bananen met een vork tot moes, en mix dit samen met de zure room, het vanille extract en de honing door het beslag tot een glad geheel.
  6. Meng in een aparte kom de bloem, de baking soda, de maizena en het zout door elkaar. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het beslag, en mix alles goed door elkaar.
  7. Schep als laatste de stukjes dadel erdoor.
  8. Giet het beslag in het bakblik en bak het bananenbrood in 50 tot 60 minuten gaar, op 170 graden. Controleer met een cakeprikker of satรฉprikker of de cake gaar is.
  9. Laat je gebakken bananenbrood minimaal 20 minuten afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt, en laat hem verder afkoelen (liefst op een rekje) voor je hem in plakjes snijd.

Bananenbrood met dadels en honing recept

Trouwens! Bananenbroodโ€ฆ. of bananen cake? Traditioneel wordt het een bananenbrood genoemd, maar ik durf niet te zeggen wat het verschil is met een cake. Voor een brood zit er in ieder geval wel รฉrg veel suiker in :). Weet jij het?

Bananenbrood met dadels en honing recept

Heb je nog bananen over? probeer dan ook zeker deze gezonde milkshake met banaan, kokos en stracciatella!

Heb je de Foodie Feest shop al gezien? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts en leuke foodie kaartjes.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*