bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen en citroen

Ben je gek op bananenbrood? Dan moet je dit recept voor bananenbrood met blauwe bessen ook zeker een keertje proberen! 🙂 Zoet, fris, en boordevol healthy ingrediënten.

Een stukje bananenbrood is voor mij echt een traktatie. Ik maak het niet zo heel vaak (het is een vrij duur broodje) maar als ik het weer eens heb gemaakt ben ik super happy! Je gelooft bijna niet dat het vol zit met gezonde ingrediënten, zo lekker is het.

Ik houd van smeuïg bananenbrood, te droog is echt een no-go voor mij. In mijn recept los ik dat op door een beetje olie te gebruiken en door wat yoghurt toe te voegen. Wat citrussap werkt ook altijd goed, altijd wanneer ik citroen of sinaasappel toevoeg krijg ik een lekker smooth resultaat.

Wat maakt een bananenbrood nou trouwens zo gezond? Nou ten eerste zit er geen bloem in, maar amandelmeel. Dat is niets anders dan fijngemalen amandelen en die zitten natuurlijk propvol met goede voedingsstoffen! En dat banaan en blauwe bessen gezond zijn dat hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen haha. Met een stukje van dit brood als ontbijt heb je een voedzaam begin van de dag te pakken, en als tussendoortje zal hij je weer vernieuwde energie geven.

Bananenbrood met blauwe bessen en citroen

Maakt

1

bananenbrood
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes

Ingrediënten:

  • 3 bananen

  • 2 eieren

  • 250 gram amandelmeel

  • 100 gram blauwe bessen + extra als topping

  • 50 gram yoghurt 0% vet

  • 15 ml vers citroensap + het rasp van 1 citroen

  • 1 eetlepel agavesiroop

  • 1 eetlepel koolzaadolie

  • 1 eetlepel chiazaad + extra als topping

  • 2 theelepels vanille extract

  • 2 en een halve theelepel bakpoeder

  • Een snufje zout

Zo maak je het bananenbrood:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef de amandelmeel, het bakpoeder en het zout. Deze stap is belangrijk om het bakpoeder ‘losser’ te maken zodat het goed verspreid wordt door de cake. De stukjes meel die niet door de zeef passen kun je er gewoon weer bijstoppen.
  • Prak de bananen in een beslagkom tot moes.
  • Voeg de eieren, yoghurt, citroen (sap én rasp), agavesiroop, koolzaadolie, chiazaad en het vanille extract toe. Mix alles met een mixer op medium snelheid in 2 minuten door elkaar, totdat de banaan volledig is opgenomen.
  • Mix op lage snelheid beetje bij beetje het gezeefde meel door het beslag.
  • Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  • Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
  • Bak het bananenbrood in 40 tot 45 minuten gaar op 175 graden. De baktijd is afhankelijk van je bakvorm: een lage vorm heeft iets minder tijd nodig dan wanneer je een hoger brood maakt. Let goed op de bovenkant; deze kan snel verbranden. Ik heb voor de laatste 5 a 10 minuten een stuk aluminiumfolie om de cakevorm geklemd om het bruinen/verbranden van de bovenkant te voorkomen.
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt.

Omnomnom! Heb je genoten van dit bananenbrood met blauwe bessen? Probeer dan ook eens deze variatie: bananenbrood met sinaasappel en griekse yoghurt!

bananenbrood recept

Comments are closed.