Bananen muffins met pecan en kaneel

Bananen muffins met pecan en kaneel

Proef de herfst met deze smeuïge bananen muffins met knapperige pecan stukjes en een vleugje kaneel. Zo gemaakt! 🙂

Bananen muffins met pecan en kaneel

Ahhh muffins, ik ben er dol op! Op dit moment heb ik meer dan 5 muffin recepten, maar nog geen enkel cupcake recept op de blog staan. Ik vind muffins simpelweg gewoon veel lekkerder! 🙂 Ze zijn minder zoet, véél smeuïger en luchtiger, en ook nog eens wat lichter op de maag zonder al die frosting die je op een cupcake wel vindt.

Mijn nieuwste muffins creaties zijn deze beauty’s, verrijkt met banaan en een vleugje kaneel. Muffins met een herfstig tintje! 😀 De banaan is qua smaak subtiel aanwezig, en dus niet overheersend. De lichte drizzle kaneelglazuur en de nootjes bovenop maken het helemaal af. En ik kan je verklappen dat je hele huis tijdens het bakken hemels gaat ruiken. 😀

Yes er gaan flink wat ingrediënten in dit recept, maar toch is hij echt ontzettend makkelijk om te maken. De sleutel is zo mín mogelijk mixen, omdat van teveel mixen het beslag stevig en ‘chewy’ wordt in plaats van zacht en fluffy. Gewoon alles volgens het recept bij elkaar gooien, en met een garde tot een beslag mengen. Easy! 🙂

Bananen muffins met pecan en kaneel

Dit recept maakt 8 muffins ter formaat van een cupcake.

Dit heb je nodig voor de bananen muffins met pecan en kaneel:

  • Voor het muffin beslag:
  • 95 gram bloem
  • 70 gram suiker
  • 65 ml karnemelk
  • 1 medium banaan, zeer rijp
  • 50 gram pecannoten
  • 20 ml neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 25 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel kaneel
  • Een halve theelepel baking soda
  • Een snufje zout
  • Extra nootjes als topping, grof gehakt (ik gebruikte amandelen)
  • Voor het kaneelglazuur:
  • 60 gram poedersuiker
  • 10 ml water
  • 1 eetlepel slagroom
  • Een halve theelepel kaneel

Bananen muffins met pecan en kaneel

Zo maak je de bananen muffins met pecan en kaneel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en het zout bij elkaar.
  3. Mix in de blender de banaan, olie en gesmolten boter tot een glad geheel.
  4. Voeg in een aparte kom het bananen-mengsel, de karnemelk, suiker, ei, citroensap en vanille toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  5. Voeg dan de bloem toe en mix dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  6. Hak de pecannoten in grove stukjes en roer ze voorzichtig door het beslag.
  7. Schep het beslag in de 6 cupcake vormpjes. Verdeel de extra nootjes over de muffins.
  8. Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 18 tot 20 minuten. Je muffins zijn klaar zodra ze lichtjes bruin kleuren.
  9. Maak het kaneelglazuur door alle ingrediënten uit het lijstje hierboven met een vork door elkaar te kloppen. Drizzle het glazuur over de afgekoelde muffins heen.

Zelf vond ik deze muffins afgekoeld lekkerder dan warm. Ze hebben even de tijd nodig om te ‘rusten’ waarbij de smaak en textuur nog iets beter wordt (door)ontwikkeld.

Bananen muffins met pecan en kaneel

Je hebt vast nog een aantal ingrediënten over, dus waarom zou je niet gewoon nóg een keer muffins maken? 😀 Ik heb ook een heerlijk recept voor muffins met blauwe bessen en een vleugje citroen, of overheerlijke chocolade muffins. Liever iets gezonder? Deze ontbijtmuffins zitten boordebol goede voedingsstoffen. 🙂

Bananen muffins met pecan en kaneel

Heb je dit recept gemaakt? Show me! 😀 Deel hem via instagram met de hastag #foodiefeest en tag mij via @foodiefeest zodat ik hem gelijk zie. Ik ben benieuwd naar jullie lekkere creaties! 😀

Een foodie in hart en nieren! Al van jongs af aan was ik bezig met kokkerellen, en elk recept wat ik toen uitprobeerde móést verbeterd worden en mijn eigen draai krijgen. Alle geslaagde recepten (want hey er mislukt bij mij ook wel eens wat) deel ik tegenwoordig graag met jullie!

Naast koken en bakken ben ik het liefst creatief bezig met fotograferen en illustreren, en werk ik als grafisch ontwerper / webdesigner bij een bureau.

11 Comments

  1. Klinkt heerlijk! Ik ben alleen benieuwd of je de smaak van de karnemelk nog proeft in de uiteindelijke muffins? Ik lust veel, alleen gaan karnemelk en ik niet zo goed samen. 🙂

  2. Wat heerlijk en wat een goed idee. Ik heb niet alles in huis, maar dat moet goed komen 🙂

  3. Die zijn er onwijs lekker uit, wat een heerlijk idee!

  4. Ja hoor, daar is ze weer met een van de overheerlijke baksels.
    Ik moet jouw blog ook gewoon helemaal niet lezen als ik met lunchpauze ben. Krijg vreselijke trek hahaha.

  5. Klinkt heerlijk! Wat een mooie foto’s trouwens!

  6. die zien er echt super lekker uit zeg.

  7. Ze zien er prachtig uit zeg! En ze klinken lekker. De lengte van de ingrediënlijst schrikt me wel een beetje af.

  8. Oh lekker! Dit gaan mijn kinderen ook super vinden.

    Die ga ik even pinnen! 🙂

  9. Dit ziet er heerlijk uit! Deze zou ik zeker eens willen proberen aangezien ik dol op pecan ben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*